3C (3): Snelle openingsgoals Dubbeldam en ongeduld worden DFC fataal

6 maart 2010 1126x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Snelle openingsgoals Dubbeldam en ongeduld worden DFC fataal

*VERVOLG WEDSTRIJDVERSLAG – Het tweede bedrijf gaf een geheel ander spelbeeld te zien. Dubbeldam bleek zijn linies beter maar vooral feller te hebben georganiseerd. De ploeg kende bovendien de mazzel dat ze bij de eerste de beste mogelijkheid wist te scoren. Een vrije trap van William Boender werd al na vijf minuten door routinier Frans-Jan Kruithof knap diagonaal over de kansloze Mehmet Tokul binnengekopt: 1-0.

DFC vertoonde daarop de verschijnselen van een aangeslagen bokser. Dubbeldam proefde dat en leek zeven minuten later – opnieuw uit een dode situatie – de knock-out uit te delen. Weer ontstond uit een vrije trap wat wanorde in de roodwitte gelederen waarbij de bal tegen de onderkant lat belandde. Robert Schellenbach reageerde het meest attent op de terugverende bal en tikte de 2-0 binnen.
 
Maar binnen een minuut reageerde DFC met de belangrijke aansluitingstreffer. Uit een uitstekende pass van Robin Ramesar tikte Davut Sahan technisch heel bekwaam onhoudbaar voor keeper Huyser de 2-1 binnen. DFC leek weer te leven maar bleek niet meer tot dreigende acties in staat. Met het inbrengen van Ibo Karasahin voor middenvelder Michel Schwarz poogde Paul Koster de slagkracht van zijn ploeg te verhogen.
 
Ongeduld en licht toenemende irritatie vanwege het uitblijven van de gelijkmaker bleken evenwel niet de bouwstenen voor gevaarlijke aanvalsacties. Het begrijpelijke opofferen van vleugelverdediger Louisiano Trinidad voor aanvaller Sadik Karasahin leverde om identieke redenen helaas geen rendement op.
 
Dubbeldam kreeg omdat DFC terecht het accent flink verlegde naar z´n aanvalslinie zelfs de beste mogelijkheden. Het was aan doelman Mehmet Tokul te danken dat DFC niettemin tot het laatste fluitsignaal nog de hoop op een gelijkspel levend kon houden. IJdele hoop bleek achteraf – er zijn nu eenmaal van die dagen dat het gewoon niet even lekker meezit.
 
Dubbeldam – DFC 2-1 (0-0) – 50m Frans-Jan Kruithof 1-0, 57m Robert Schellenbach 2-0, 58m Davut Sahan 2-1.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Louisiano Trinidad (84m Sadik Karasahin), Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers, Nick Stam, Michel Schwarz (70m Ibo Karasahin), Erik Vos, Robin Ramesar, Marvin Hooplot, Aaron Perez Maria, Davut Sahan.
Wissels niet ingezet: Aike Janssen, Thomas van Brakel, Rudolf Peute.
Bijzonderheden: Bij DFC ontbraken Merijn van Groesen en Mark Jongeneel wegens gele-kaart-schorsingen) en Hikmet Uysal en Davey Bommel door blessures.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com