3C (3): Paul Koster: We liepen na de hervatting achter de feiten aan

20 maart 2010 683x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Paul Koster: We liepen na de hervatting achter de feiten aan

,,In de tweede helft konden we het niet meer opbrengen. Tricht ging toen wat opportunistisch spelen met de wind mee. Toonde zich ook feller in de duels´´. Voor DFC-trainer Paul Koster vertoonde het thuisduel van vandaag veel gelijkenis met de verloren derby van twee weken geleden bij Dubbeldam.

Ook toen domineerde DFC voor rust, kwam het betere veldspel ook van roodwitte kant maar knokte Dubbeldam zich met felheid terug in de wedstrijd en werd DFC min of meer een tegenstander van zichzelf.
 
,,We zijn kennelijk nog niet zo ver dat we met ons veldspel blijven dicteren. Ook nu werd het na rust weer onrustig en onzuiver´´, aldus de trainer. De snelle gelijkmaker van Trichtse kant plus enkele arbitrale beslissingen die tegenzaten brachten de roodwitte ploeg weer mentaal aan het wankelen. ,,We liepen in de tweede 45 minuten gewoon achter de feiten aan´´.
 
Kennelijk is de jonge ploeg nog niet in het stadium van absolute volwassenheid beland, hoewel de prestaties als debutant in de derde klas allerminst matig zijn. Menig promovendus mag trots zijn op een vierde stek in het klassement.
 
,,Ook vandaag hebben we het in de eerste helft goed gedaan al lukte het niet echt om onze spitsen in stelling te brengen via diepte vanuit het middenveld´´, aldus Koster. Niettemin was de 1-0 voorsprong bij rust verdiend. Na rust maakte DFC het zichzelf dus weer lastig met het verlies van drie winstpunten tot gevolg. Kostbare punten in deze competitiefase waarin de prijzen moeten worden verdeeld. Om zo´n prijs in maxi-of mini-vorm binnen te slepen is DFC nu afhankelijk van de prestaties van de concurrerentie.
 
,,Het zit nu even tegen maar we moeten zo snel mogelijk weer in ons eigen spel komen´´, aldus de trainer. Populair vertaald betekent dat minder verkramping als het even niet naar wens verloopt – blijven uitgaan van de eigen kracht van verzorgd veldspel. (tekst fvd)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com