3C (3): Hekkensluiter VVAC blijkt andermaal taaie tegenstander

27 maart 2010 862x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Hekkensluiter VVAC blijkt andermaal taaie tegenstander

*vv Wedstrijdverslag – DFC begon redelijk aan het door de bank genomen matige en rommelige treffen met de ploeg uit Ottoland. Aaron Perez Maria en Merijn van Groesen kwamen met kopballen en een afstandsschot dichtbij de fel begeerde openingstreffer.

Maar af en toe sloop een frank en vrij maar niettemin behoudend opererend VVAC door de roodwitte linies heen waardoor doelman Mehmet Tokul weer enkele malen uitstekende reacties uit de kast moest halen. Tot de allerlaatste minuut hanteerden de gasten met succes een vertragingstaktiek en hielden ze begrijpelijk veel mensen achter de bal. Want het taaie VVAC legde er alle eer in om voor een stunt te zorgen. De ploeg staat weliswaar klem onderaan maar wie de statistieken bekijkt ontdekt dat de vele nederlagen vaak met nipt verschil waren. Uit in Ottoland kende DFC ook al de grootste moeite met de groenwitte opponent.

Vooral de VVAC-doelman Aljan Dekker legde vanmiddag veel eer in de wedstrijd. Hij vormde de belangrijkste sta-in-de-weg bij gevaarlijke inzetten en acties van onder andere Robin Ramesar, Davut Sahan en Aaron Perez Maria.

Na de hervatting ging aanvoerder Robin Ramesar wat dieper opereren om de aanvalsdruk op te voeren. Succes bleef evenwel uit. DFC besloot het tempo te verhogen met het risico van meer onzuivere acties. Voorlopig leverde dat slechts halve kansjes op voor o.a. Robin Ramesar, een een flinke hoeveelheid hoekschoppen. Taktisch begrijpelijk offerde trainer Paul Koster halverwege het tweede bedrijf een middenvelder (Hikmet Uysal) op voor een aanvaller (Ibo Karasahin). Op felheid en snelheid wist Ibo de dreiging te vergroten.
 
Maar naarmate de tijd verstreek kreeg DFC het steeds moeilijker met vooral zichzelf. Uit wanhoop ontstane probeersels in de vorm van afstandsschoten leverden niets op en zo leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Totdat Marco van Woerkom in de slotminuut zich weer eens als frontsoldaat aandiende en knap voorbereidend werk van Aaron droog afrondde met alsnog de winnende treffer: 1-0.
 
DFC – VVAC 1-0* Scoreverloop: 90m Marco van Woerkom 1-0.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Hikmet Uysal (67m Ibo Karasahin), Erik Vos, Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Davut Sahan, Aaron Perez Maria.Wissels niet ingezet: Thomas van Brakel, Jonathan Dubbeldam, Rudolf Peute.
Bijzonderheden: Marvin Hooplot ontbrak wegens een blessure. Voorafgaand werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Loek Schlee, lid van verdienste van DFC die vorige week op 81-jarige leeftijd overleed.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com