3C (2): Onderkant lat voorkomt in slotfase roodwitte zege op Groote Lindt

13 maart 2010 803x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Onderkant lat voorkomt in slotfase roodwitte zege op Groote Lindt

Voor het eerst dit seizoen kwam DFC niet tot scoren. Zodoende liet de ploeg twee kostbare punten liggen bij Groote Lindt. De formatie van trainer Paul Koster moet nu de leiding in de tweede periode delen met eeuwige concurrent en angstgegner Drechtstreek.

Maar ook in de algemene stand liep DFC enige averij op omdat Ameide en Tricht nu een redelijke bedreiging vormen voor de vierde plaats waarop de roodwitte brigade momenteel vertoeft. DFC heeft in totaal nog vijf ontmoetingen voor de boeg: vier keer thuis (Tricht, VVAC, MVV´58 en Groote Lindt) en nog maar één keer uit (bij Drechtstreek). Met name de treffens met Tricht komende zaterdag en volgende maand bij Drechtstreek komen in aanmerking voor het predicaat cruciaal.
 
Het doelpuntloze gelijkspel van vanmiddag bij Groote Lindt was volgens neutrale toeschouwers een juiste afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen. DFC was weliswaar meer in balbezit maar de Lindt bleek met zijn counters dreigender.
 
De wedstrijd zou zonder meer anders zijn verlopen indien de scheidsrechter na tien minuten de spelregels had gehanteerd. De doorgebroken Merijn van Groesen werd net buiten de zestien een duidelijke scoringskans ontnomen. In plaats van dieprood te trekken volstond de arbiter slechts met geel, waarmee hij achteraf een niet onbelangrijk stempel op de wedstrijd drukte. Uit de vrije trap wist DFC helaas niet alsnog genoegdoening te halen.
 
Over en weer ontstonden in het eerste bedrijf amper kansen. Na de hervatting dienden die zich wel aan omdat beide ploegen toch aan drie punten dachten. Davut Sahan kon DFC op voorsprong zetten maar aarzelde te lang binnen de zestien waardoor Groote Lindt alsnog onheil kon voorkomen. Achterin bleef het uitkijken geblazen voor DFC omdat het als geheel matige de Lindt toch een redelijk gevaarlijke counterploeg bleek te zijn. DFC-keeper Mehmet Tokul wist bij enkele hachelijke situaties met enkele sterke reddingen de nul te houden.
 
Tien minuten voor tijd leek DFC alsnog de volle buit te gaan binnenslepen. Aanvoerder Robin Ramesar zag zijn fraaie kopbal evenwel tegen de onderkant van de Lindtse lat belanden en zo weer terugkeren in het speelveld. Zodoende bleef het dubbelblank en noteerde DFC pas z´n tweede gelijkspel van dit seizoen.
 
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Merijn van Groesen (Hikmet Uysal), Erik Vos, Robin Ramesar, Marvin Hooplot, Aaron Perez Maria, Davut Sahan (Michel Schwarz). Wissel niet ingezet: Louisiano Trinidad.
 
(tekst fvd mmv cees van der sluis)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com