3C (2): DFC raakt na de rust de draad kwijt en verspeelt kostbare punten

20 maart 2010 688x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): DFC raakt na de rust de draad kwijt en verspeelt kostbare punten

DFC begon voortvarend aan het treffen met Tricht. De Gelderse gasten die een aanval wilden plegen op de vierde plaats die DFC vooraf bekleedde in de algemene rangschikking, keken al na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Davut Sahan was toen met een fraaie inzet via de onderkant lat succesvol: 1-0.

Niettemin zouden de gasten na afloop kunnen spreken van een geslaagde attaque op DFC´s hoge notering op de ranglijst. Maar dat kwam voornamelijk doordat DFC na rust de draad van de spelopbouw kwijt raakte.

Met de stevige wind in de rug bleef DFC voor rust de dominerende ploeg. Veel mogelijkheden wist de formatie van trainer Paul Koster zich overigens niet te verschaffen. De kansen die er ontstonden gingen door zwakke afwerking van onder andere Marvin Hooplot verloren.
 
Na de hervatting wist DFC z´n overheersing niet door te trekken. Bovendien kwam Tricht al tamelijk snel langszij. Na een afgeslagen hoekschop werd vanaf zo´n 25 meter de gelijkmaker binnengeschoten: 1-1. DFC raakte door die tegenvaller de draad kwijt. Irritaties en onzekerheid resulteerden in slecht voetbal en diverse kansen voor Tricht. Van vrijwel elke Trichtse aanval ging dreiging uit.
 
De 1-2 kon zodoende niet uitblijven en kwam ook halverwege het tweede bedrijf. Toen enkele minuten later Tricht de marge naar twee goals opvoerde, restte DFC niet anders dan de alles-of-niets aanpak. Aan de derde Trichtse treffer zat overigens welke een sterke geur van buitenspel. Ook daarna beklaagde DFC zich niet geheel ten onrechte over de arbitrage toen de scheidsrechter hands binnen de zestien over het hoofd zag  en de thuisploeg zo de mogelijkheid ontnam vanaf elf meter terug te keren in de race.
 
Met drie offensieve wissels probeerde DFC het ongunstige tij alsnog te keren. Daarbij werd vooral de hoge bal gehanteerd. Dat bleek niet het scherpste wapen mede omdat vaste aanvoerder en kopspecialist Robin Ramesar ontbrak wegens een gele-kaarten-schorsing. Zo bleef de stand steken op 1-3 en moest DFC na afloop concluderen dat het spel ook vandaag weer met name in de tweede helft van matig gehalte was.
 
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel (Sabit Kayhan), Marco van Woerkom, Nick Stam, Merijn van Groesen, Erik Vos (aanv.), Hikmet Uysal (Ibo Karasahin), Marvin Hooplot, Aaron Perez Maria (Sadik Karasahin), Davut Sahan.
(Tekst fvd mmv Cees van der Sluis)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com