3C (2): DFC moet stapje terug doen op ranglijst na verloren derby

6 maart 2010 742x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): DFC moet stapje terug doen op ranglijst na verloren derby

Door Fred van Dongen

Teleurstelling tekende de gezichten bij DFC vanmiddag na de verloren stadsderby bij Dubbeldam. Een verdere greep naar de macht in de derde klasse C mislukte in een overigens wat kijkplezier betreft niet onaardige local match.

Door de 2-1 nederlaag zakte DFC een plaatsje op de algemene ranglijst. De formatie van trainer Paul Koster staat nu vierde achter het ijzersterke trio WNC, Drechtstreek en Pelikaan en voelt inmiddels de adem van het verrassend oprukkende Ameide in de nek. De derby gold overigens voor de derde periode waarin Ameide inmiddels zonder enig verliespunt koploper is. DFC heeft zes punten achterstand op de Ameidenaren maar  staat wel bovenaan in de tweede periode. Daarin komt de ploeg nog twee keer in actie: komende zaterdag uit tegen Groote Lindt en op 27 maart als afsluiting thuis tegen hekkensluiter VVAC.

DFC miste vanmiddag z´n vaste waarden Mark Jongeneel en Merijn van Groesen die beiden waren geschorst wegens een serie gele kaarten. Trainer Paul Koster moest zodoende wat improviseren en schuiven. Vleugelverdediger Dennis Raaymakers verhuisde naar de centrale verdediging. De van een blessure herstelde Louisiano Trinidad nam zijn vleugelstek over. Op het middenveld verving Michel Schwarz de afwezige Merijn.

Niettemin vertrok DFC prima uit de startblokken. Na een misverstand in de Dubbeldam-defensie kreeg de jarige aanvoerder Robin Ramesar (23 geworden) al na twee minuten kans de score open te breken. Zijn inzet werd echter op het allerlaatste mment geblokt door een Dubbeldam-verdediger. In een redelijk hoog tempo bleef DFC pressie uitoefenen. Dubbeldams doelman Marlon Huyser kreeg het behoorlijk druk en af en toe ook knap benauwd bij inzetten van Davut Sahan, Marvin Hooplot en Robin Ramesar. Ook Michel Schwarz was met een afstandsschot dichtbij de op dat moment verdiende roodwitte voorsprong.

Aaron Perez Maria en de opgerukte Nick Stam verschenen vervolgens in kansrijke posities voor de Dubbeldamse doelman die overigens ook in deze situaties weer het laatste woord had en zich daarmee in elk geval voor rust tot de redder van zijn ploeg ontpopte. Dubbeldam kon in het eerste half uur amper potten breken maar kende de mazzel dat DFC door het uitblijven van de openingsgoal in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf een mindere fase kende.
 
Dat resulteerde meteen in twee mogelijkheden voor de thuisploeg. In beide gevallen sleepte keeper Mehmet Tokul DFC weer eens schadeloos door de gevaren heen. De kansen betekenden niettemin een voorbode over wat DFC na de pauze te wachten stond.
 
**Vervolg zie: Snelle openingsgoals Dubbeldam en ongeduld worden DFC fataal
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com