3C (2): Centrumverdediger Marco van Woerkom redt DFC in laatste minuut

27 maart 2010 1158x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Centrumverdediger Marco van Woerkom redt DFC in laatste minuut

Door Fred van Dongen

Het lijkt zo onderhand een wonderlijke traditie te worden. Zodra DFC in een belangrijke competitiefase een hekkensluiter ontmoet, weet de ploeg zich maar met uiterst moeite staande te houden. Vorig seizoen dreigde zo thuis tegen Noordeloos (1-1) de deur naar het kampioenschap op slot te gaan, vanmiddag was het tegen VVAC bijna van hetzelfde laken een pak.
 
Centrale verdediger en karaktermens Marco van Woerkom wierp zich uiteindelijk op als de redder in nood. In de allerlaatste minuut knalde hij na voorbereidend werk van Aaron Perez Maria de alles en iedereen opluchtende winnende treffer achter een verbouwereerde VVAC-doelman Aljan Dekker die de 89 minuten daarvoor alle roodwitte gevaren had doorstaan: 1-0.
 
Niet voldoende voor de tweede periodetitel. Die belandt uiteindelijk bij de concurrenten Drechtstreek of Pelikaan. Maar door de moeizame zege keerde de ploeg van trainer Paul Koster terug op de vierde stek in de totaalstand. En die geeft net als een periodetitel hoogstwaarschijnlijk ook weer recht op deelname aan de promotiecompetitie. De Alblas, Tricht en Ameide azen ook op dit winnende lot. De eerste twee hebben nog een inhaalduel te goed en kunnen bij zeges met de Paasdagen DFC voorbijgaan of langszij komen.
 
Zij kennen evenwel de druk van het moeten winnen en dat is – zo weet DFC nu uit ervaring – psychologisch niet de beste vertreksituatie. Spanning alom dus in de derde klasse C waarin WNC, Drechtstreek en Pelikaan in een fel gevecht zijn verwikkeld om de twee rechtstreekse promotieplaatsen. De brede thriller duurt onverminderd voort.

*vv verslag zie 3C (3) Hekkensluiter VVAC blijkt andermaal traaie tegenstander

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com