3C (1): DFC verliest stadsderby bij Dubbeldam (2-1)*WNC weer koploper

4 maart 2010 758x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (1): DFC verliest stadsderby bij Dubbeldam (2-1)*WNC weer koploper

Het lukte DFC vanmiddag niet z´n positie in de frontlinie van de derde klasse C van het zaterdagvoetbal te versterken. De stadsderby bij Dubbeldam werd met 2-1 verloren na een dubbelblanke ruststand.

Na een sterk eerste 45 minuten waarin DFC diverse mogelijkheden kreeg de score open te breken kwam Dubbeldam na rust verrassend terug. Het tweede bedrijf was nog geen vijf minuten oud toen routinier Frans-Jan Kruithof diagonaal binnenkopte: 1-0. Zeven minuten later sloeg Dubbeldam opnieuw toe, deze keer via Robert Schellenbach. Nog geen minuut later zorgde Davut Sahan fraai voor de belangrijke aansluitingstreffer van DFC (2-1).
 
Maar met die goal bleken de doelpunten voor vanmiddag op. DFC probeerde langszij te komen maar legde zoveel ongeduld in z´n spel dat vloeiende en gevaarlijke aanvalsacties uitbleven. Dubbeldam kreeg zelfs met z´n counters de beste kansen. Het was overigens DFC´s zestiende competitiewedstrijd op rij waarin werd gescoord. De ploeg van trainer Paul Koster is dit seizoen wat eigen productie betreft nog niet één keer op nul treffers blijven steken.
 
De topper van de dag in 3C tussen Pelikaan en koploper Drechtstreek eindigde in een 2-1 zege voor de thuisploeg. WNC dat gast MVV´58 met dezelfde cijfers versloeg, is nu weer leider. Virtueel staat Pelikaan overigens bovenaan. In 3C promoveren de nummers een en twee in de eindstand rechtstreeks naar de tweede klas. Voor de (vervangende) periodekampioenen is dat ook haalbaar via de nacompetitie.
Uit de derde klasse C degradeert slechts één ploeg. VVAC dat kansloos twaalfde staat lijkt het slachtoffer te worden. De nummer elf in de eindrangschikking is gevrijwaard van degradatie of nacompetitie.
 
Uitslagen 3C vandaag: WNC – MVV´58 2-1, Streefkerk – De Alblas 1-3, Dubbeldam – DFC 2-1, Tricht – Ameide 1-5, Pelikaan – Drechtstreek 2-1, VVAC – Groote Lindt 0-4.
Stand: WNC 16-32, Drechtstreek 16-30, Pelikaan 14-29, DFC 16-28, Ameide 17-28, Tricht 15-22, De Alblas 15-21, Groote Lindt 15-21, Streefkerk 15-16, Dubbeldam 15-16, MVV´58 13-15,  VVAC 15-4.
 
Stand 3de periode: Ameide 3-9, Pelikaan 2-6, Groote Lindt 3-6, WNC 3-6, Drechtstreek 3-4, Dubbeldam  2-3, MVV´58 2-3, Tricht 2-3, DFC 3-3, Strreefkerk 3-3, De Alblas 3-3, VVAC 3-0.
Programma 13 maart (inhaal) 2de periode: Drechtstreek – MVV´58, Groote Lindt – DFC, Streefkerk – Pelikaan, Tricht – WNC, De Alblas – Dubbeldam.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com