Laurens Gerlich moet bij debuut als coach DFC 2 genoegen nemen met gelijkspel

27 februari 2010 1023x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Laurens Gerlich moet bij debuut als coach DFC 2 genoegen nemen met gelijkspel

DFC 2 deelde vanmiddag thuis verrassend de punten met Groote Lindt 3 (2-2). Het duel betekende tevens het debuut van Laurens Gerlich als trainer-coach van Het Tweede. Hij vervult die functie samen met de huidige coach Johan Mol tot eind van dit seizoen. Daarna vertrekt de oefenmeester zoals bekend naar de A-jeugd van Groot Ammers.

Laurens kon zijn eerste optreden helaas niet afsluiten met de maximale drie punten mede omdat hij in de opstelling wat moest experimenteren. Vaste doelman Melvin Jongeneel was wegens werkzaamheden verhinderd en een heuse doelverdediger bleek niet voor handen. Jeugdspeler Kevin Verstegen nam toen de weinig aantrekkelijke rol van keeper op zich. Hij leidde zijn defensie goed maar moest toch twee maal vissen.
 
DFC 2 leidde bij rust met 1-0 door aan schitterend doelpunt van een andere jeugdspeler, Matthijs Jongeneel, op fraai aangeven van Sadik Karasahin. Een kwartier na rust kwam Groote Lindt langszij maar vijf minuten later stond DFC alweer voor. Erik Bouwens kopte toen uit een hoekschop van Louisiano Trinidad de bal duidelijk over de lijn: 2-1. Jammer genoeg voor het gehavende tweede en coach Laurens Gerlich sloeg Groote Lindt opnieuw terug: 2-2. In het slotkwartier probeerden beide ploegen zonder veel overtuiging vergeefs de volle buit binnen te slepen.
 
Opstelling DFC 2: Kevin Verstegen, Danny Haksteen, Rubén Schot, Stephan van Beusekom (46m Michael Nieboer), Willem Opmeer, Matthijs Jongeneel, Aike Janssen(67m Jonathan Dubbeldam), Thomas van Brakel, Louisiano Trinidad, Erik Bouwens, Sadik Karasahin.
 
Uitslagen Res. 3de klas vandaag: Dubbeldam 2 – Alblasserdam 2 3-4, Wieldrecht 3 – EBOH 2 afg., DFC 2 – Groote Lindt 3 2-2, De Zwerver 3 – Papendrecht 2 s.n.o, Heerjansdam 4 – Pelikaan 4 3-1, VVGZ 4 – Oranje Wit 4 afg.
Stand: VVGZ4 13-34, Wieldrecht3 15-28, EBOH2 13-27, Alblasserdam2 11-25, Dubbeldam2 14-25, DFC2 14-22, Heerjansdam4 13-19, Pelikaan4 13-16, De Zwerver3 15-16, Groote Lindt3 13-12, Oranje Wit4 13-9, Papendrecht2 13-0.
 
**UITSLAGEN – Voor een volledig overzicht van de uitslagen van de vandaag door DFC-teams gespeelde wedstrijden zie de link Uitslagen.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com