ITV MARCO VAN WOERKOM (1): ´We raken steeds minder in paniek´

24 februari 2010 2177x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor ITV MARCO VAN WOERKOM (1): ´We raken steeds minder in paniek´

Door Fred van Dongen

Het gaat goed met DFC zeggen ze binnen en buiten de club. Zaterdag wacht de formatie van trainer Paul Koster andermaal een krachtproef. Thuis wordt om half drie aangetreden tegen koploper WNC, de gedoodverfde kampioen in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal. De bezoekers komen ongetwijfeld met schrik in de benen naar de Reeweg-Oost. Kregen ze immers in het najaar niet thuis met 0-1 klop van DFC?
 
Centrale verdediger Marco van Woerkom (23) vormde één van de pijlers waarmee het roodwitte bolwerk dit seizoen al vele stormlopen van tegenstanders zoals WNC wist de pareren. Een interview met  Marco aan de vooravond van de topper.
 
Dat was me even een klapper zaterdag bij De Alblas (2-6)…
Marco: Het was een lekkere wedstrijd zaterdag. In het begin van de wedstrijd was het nog een beetje zoeken voor ons maar na het doelpunt van De Alblas kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Daarna hebben we heel goed gevoetbald. Het was een verdiende overwinning.
 
Is het nog laat geworden zaterdagavond na die eclatante zege?
M: Eerder vroeg.
Jullie zijn duidelijk goed door de strenge winter met z´n vele afgelastingen gekomen. Mede te danken aan het kunstgrasveld?
M:Het is erg lekker dat we nu op een goed veld kunnen trainen en af en toe een oefenwedstrijd kunnen spelen. Ik denk dat we op het all-weather veld de afgelopen maanden weinig hadden kunnen doen. Nu zijn we tijdens de winter lekker doorgegaan.
 
Als debutant in de derde klasse C staan jullie toch maar mooi ferm in het linkerrijtje. Met directe (1ste en 2de plaats) en indirecte (nacompetitie) mogelijkheden om opnieuw te promoveren…
M:Vooraf waren we blij als we ons in de 3e klasse konden handhaven maar nu draaien we lekker bovenin mee. We moeten er voor zorgen dat we iedere wedstrijd allemaal 100 procent zijn en dat we er als team staan. We zullen er iedere wedstrijd alles aan doen om te winnen en alles wat we dit seizoen mee kunnen pakken is mooi meegenomen.
 
In elk van de 14 competitiewedstrijden tot nu toe hebben jullie steeds gescoord. Uniek. Verklaring?
M:We hebben aardig wat mensen die een goaltje kunnen maken. We zijn niet afhankelijk van 1 of 2 spelers. We raken nu ook steeds minder in paniek na een tegengoal omdat we weten dat het goaltje toch wel gaat vallen.
 
**Voor vervolg zie: ´Kracht team is dat we allemaal vrienden zijn´
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com