3C (4): Trainer Paul Koster na 2-6 zege: Ik heb echt zitten genieten

20 februari 2010 727x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (4): Trainer Paul Koster na 2-6 zege: Ik heb echt zitten genieten

DFC-trainer Paul Koster oogde wat gespannen vlak voor het treffen met De Alblas. Hij gaf dat na afloop ook ruiterlijk toe. Met vanzelfsprekend een begrijpelijke verklaring.

,,Dit was een heel belangrijke wedstrijd met name ook voor de tweede periode. De Alblas had bovendien in de totaalstand dicht bij ons kunnen komen. Winst zou die ploeg aansluiting bij de eerste vijf hebben opgeleverd´´.

Maar toen zijn ploeg overeenkomstig de posities op de ranglijst eenmaal met goed spel duidelijk meer kwaliteiten liet zien dan De Alblas ´was de spanning al snel voorbij´. ,,Want zelfs op dit veld bleken we heel wat in onze mars te hebben´´. Die terechte constatering gold overigens niet voor de beginfase waarin De Alblas op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld de leiding nam (1-0).

Van aanpassing van zijn strijdplan wilde de trainer evenwel na die achterstand begrijpelijk niets weten. ,,We zijn blijven voetballen. Zijn niet meegegaan in het spel van De Alblas waar we in het begin wat moeite mee hadden.´´

Belangrijk moment in de wedstrijd vond de trainer zoals zoveel anderen ´de wereldgoal van Erik Vos´. Die knalde tien minuten na rust van 30 meter de 1-2 binnen. Los van die goal kreeg Erik van zijn trainer terecht ook een pluim voor zijn rol als spelverdeler. Een opgetogen Paul Koster tot slot over de eclatante 2-6 triomf: ,,Ik ben trots op deze schitterende teamprestatie. Ik heb echt zitten genieten´´. (Tekst Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com