3C (4): Paul Koster: Dat ijshockeymoment rond Mehmet tekent het DFC van nu

27 februari 2010 848x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (4): Paul Koster: Dat ijshockeymoment rond Mehmet tekent het DFC van nu

´Dit verzin je niet´, sprak DFC-trainer Paul Koster na afloop doelend op de wonderredding van zijn keeper Mehmet Tokul die ver in de blessuretijd een strafschop stopte. Daarmee kon DFC andermaal een overwinning bijschrijven op de inmiddels niet onaardige conduitestaat in de derde klasse C.

En dan te bedenken dat Mehmet voor de wedstrijd een twijfelgeval was. Zijn trainer: ,,Vrijdag had ik contact met hem. Hij klaagde toen over pijn aan de ribben. Had ook heel de week niet kunnen trainen. Daarom hoopte ik stiekem op een afgelasting. ´´
 
Maar consul Peter Louwman zag vanwege de veranderde weersomstandigheden geen enkele kans tegemoet te komen aan de wens van zijn trainer. ´Zelfs als ik op kousenvoeten loop is dit veld bespeelbaar´, liet Louwman weten. En inderdaad, DFC´s hoofdveld kon vandaag moeiteloos twee duels verwerken – eerst het tweede, daarna het eerste.
 
,,Daarom vind ik het zo knap van Mehmet dat hij zich zo heeft weten om te schakelen´´, aldus de trainer. Want Mehmet blonk niet alleen uit vanwege de gestopte strafschop, maar toonde zich ook bij andere gevaarlijke situaties een uitstekende sluitpost.
 
De mythe rond Mehmet bewijst andermaal dat alles mogelijk is, liet Paul Koster weten. Daarmee doelde hij ook op de bijzondere positie die debutant DFC momenteel inneemt op de ranglijst. De ploeg draait nu echt volop mee in de strijd om de twee rechtstreekse promotieplaatsen. En over inzet en teamgeest zal Koster ook de komende weken niet hoeven klagen. Het roodwitte feestje na afloop sprak op dat punt boekdelen.
 
,,Kijk maar naar wat ik maar noem het IJshockey-moment na het laatste fluitsignaal toen alle spelers op Mehmet afstormden om hem te huldigen voor zijn prestatie. Dat tekent het DFC van dit moment. Dat is echt heel mooi om te zien´´.
 
Het inspireert de technische staf van DFC ook in de ambitie ´voor iets te gaan´. Over het verloop van het topduel met WNC toonde Paul Koster zich ingenomen. ,,Wij mochten en zij moesten. De spelwijze van WNC is heel voorspelbaar. We hadden daar rekening mee gehouden met onze strategie. In de eerste helft vooral hebben wij heel goed gespeeld met balbezit.´´
 
Sterke zet van de trainer was het inbrengen halverwege het tweede bedrijf van Ibo Karasahin. ,,Hij was als invaller heel goed, bracht drive in ons spel. En dat leidde al heel snel tot de penalty wegens hands waaruit Davut de 2-1 scoorde. Zo makkelijk als die jongen dan achter de bal gaat staan…´´ (Interview Fred van Dongen)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com