3C (3): Ontbreken samenhang en zuiverheid breken DFC na rust op

6 februari 2010 842x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Ontbreken samenhang en zuiverheid breken DFC na rust op

Na de hervatting wisselde DFC-trainer Paul Koster zijn spitsen Oguz Sener en Aaron Perez Maria van flank. Toch kreeg Pelikaan de eerste excellente gelegenheid toen na een vrije trap de scorer van voor rust, Randy Kroos, net naast kopte.

Ondanks dat waarschuwingssignaal bleef DFC streven naar de gelijkmaker. Ingraven was er terecht niet bij. Met enkele wissels na zo´n kwartier poogde DFC de druk te verhogen. Het bleef helaas bij pogen omdat in de opbouw samenhang en zuiverheid ontbraken. Reële kansen dienden zich amper aan.

Toch leek in de licht optrekkende mist de gelijkmaker op komst toen Pelikaan-middenvelder Lerry Overgaauw verkeerd taxeerde bij een terugspeelbal. De inzet verdween maar net langs de voor DFC althans verkeerde kant van de rechterpaal. De hoekschop leverde niets op omdat een geschrokken Pelikaan zijn defensie extra goed organiseerde.
 
Aan de overzijde bleek die organisatie na zo´n 25 minuten wat minder stevig. Keeper Mehmet Tokul, die daarvoor enkele knappe reddingen had verricht, bokste een corner van Wesley Neeskens min of meer in eigen doel: 2-0. De strijd leek beslist, maar het getuigde van karakter dat DFC zij het af en toe riskant op jacht ging naar de aansluitingstreffer. En die inzet werd zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd knap beloond. Aanvoerder Robin Ramesar kromde een vrije trap van zo´n twintig meter fraai in het Zwijndrechtse net: 2-1.
 
Het inspireerde DFC tot een laatste offensief. Pelikaan kreeg het in die fase mentaal behoorlijk benauwd maar constateerde tevreden dat DFC bij de jacht op de gelijkmaker vooral zichzelf blokkeerde. In een redelijk tumultueuze slotfase kon Oguz Sener met rood vertrekken waarna DFC ook voor een numeriek ongelijke strijd kwam te staan.
Met een mix van wanhoop en chaos sleepte het duel zich naar het slotsignaal. Direct na afloop kreeg DFC´s invaller Marcel van Nes ook nog eens rood wegens – aldus arbiter Van der Linden – commentaar op de leiding.
 
Scoreverloop: 44m Randy Kroos 1-0, 70m Wesley Neeskens 2-0, 84m Robin Ramesar 2-1.
Basis DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Robin Ramesar, Hikmet Uysal (57m Erik Vos), Merijn van Groesen (61m Marcel van Nes), Marvin Hooplot, Oguz Sener, Aaron Perez Maria (71m Ibo Karasahin). Wissels niet ingezet: Melvin Jongeneel, Michel Schwarz, Sadik Karasahin.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com