3C (3): Fraai afstandsschot van Erik Vos breekt de ban voor sterk DFC

20 februari 2010 1299x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Fraai afstandsschot van Erik Vos breekt de ban voor sterk DFC

*Vervolg wedstrijdverslag De Alblas – DFC – Na de hervatting vertrokken beide ploegen fel uit de startblokken vanuit het principe ´wie het eerste haalt het eerst maalt´. Marvin Hooplot was het dichtst bij de 1-2 maar kende opnieuw de pech dat zijn inzet net naast het Alblas-doel verdween.

DFC bleef druk zetten en dat leverde na zo´n tien minuten de verdiende 1-2  op. Erik Vos, die een sterke dominerende rol vertolkte op het middenveld, zag de Alblas-doelman iets te ver voor z´n goal staan. Van zo´n dertig meter knalde Erik met dodelijke precisie de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Een weergaloos fraaie goal die terecht veel enthousiasme ontlokte binnen de roodwitte gelederen.

De Alblas reageerde fel. Het koos risicovol voor de aanval, waardoor DFC de gewenste aanvalsruimte kreeg. Mehmet Tokul voorkwam een gelijkmaker door een omhaal van Danny de Ruiter fraai onschadelijk te maken. Pal daarop sloeg DFC opnieuw toe. Marvin Hooplot lanceerde in samenspel met Robin Ramesar de snelle Aaron Perez Maria die de bal feilloos in de linkerbenedenhoek deponeerde: 1-3.
 
De Alblas spartelde zonder veel overtuiging nog even tegen. De dreiging van de thuisploeg bleef beperkt tot een overigens knap schot van Raymond Roosenboom op de kruising. Halverwege het tweede bedrijf gooide DFC het duel min of meer op slot. Onachtzaam uitverdedigen van Alblas-doelman Pieter Zeilstra bracht de attente Marvin Hooplot in kansrijke positie. De balvaardige spits schudde eerst fraai twee belagers van zich af om vervolgens de 1-4 af te drukken.
 
Het duel leek beslist. Twee minuten later bracht De Alblas zich weer in hoopvolle sferen. Invaller Richard van de Berg benutte een strafschop toegekend wegens onnozel hands van Mark Jongeneel: 2-4. Waar het jeugdige DFC zich anders aan vertwijfeling en onzekerheid ten prooi liet vallen, bleef de ploeg mentaal op de been. Het geloof in eigen kracht en kunde zorgde er voor dat De Alblas geen gelegenheid kreeg voor de aansluitingstreffer. Integendeel.
 
DFC bleef met goed combinatiespel in alle opzichten de meerdere van de thuisploeg. Die gooide begrijpelijk de handdoek toen sterk voorbereidend werk van Marvin Hooplot en met name Dennis Raaymakers met voorbeeldige precisie door Aaron Perez Maria werd bekroond met de 2-5. In de slotfase sneden Robin Ramesar en Marvin Hooplot nog eens als een mes in de boter door de murw gespeelde Alblas-defensie. Aanvoerder Robin mocht de actie afronden met z´n tweede en DFC´s zesde treffer van de middag.
 
Scoreverloop: 12m Raymond Roosenboom 1-0, 40m Robin Ramesar 1-1,56m Erik Vos 1-2, 59m Aaron Perez Maria 1-3, 71m Marvin Hooplot 1-4, 73m Richard van de Berg (strafschop) 2-4, 78m Aaron Perez Maria 2-5, 86m Robin Ramesar 2-6.
Scheidsrechter: A.L. van Honk (Zuilichem) die slechts een keer geel moest trekken (slotfase speler De Alblas).
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Hikmet Uysal (68m Michel Schwarz), Erik Vos, Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Aaron Perez Maria, Marvin Hooplot. Wissels niet ingezet: Davut Sahan, Sadik Karasahin en Jonathan Dubbeldam.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com