3C (3): DFC blijft na benutte penalty Davut Sahan knap overeind in hectisch slot

27 februari 2010 1147x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): DFC blijft na benutte penalty Davut Sahan knap overeind in hectisch slot

*VERVOLG WEDSTRIJDVERSLAG – In het tweede bedrijf kreeg DFC het na een kleine oprisping van de kant van de gasten weer snel voor het zeggen. Het storend werk aan het front bracht de WNC-verdediging enkele malen in verwarring. Een afstandsschot van Marvin Hooplot zeilde net over – een gave een-twee van Davut en Aaron kon op het afrondend moment onschadelijk worden gemaakt door de alerte doelman Westerlaken.

Zodoende viel de gelijkmaker toch onverwacht. Jeffrey Weidema profiteerde van een verwarde situatie voor het DFC-doel waar even de juiste organisatie ontbrak: 1-1. De gelijkmaker luidde een rommelige fase in. DFC liet zich onnodig wat insluiten waardoor WNC druk kon zetten.
 
Uiteindelijk zette trainer Paul Koster Ibo Karasahin in voor  Marvin Hooplot om tegendruk te kunnen uitoefenen. Het bleek een gouden of beter gelukkige ingreep. Ibo stond nog geen minuut binnen de lijnen toen hij op links doorbrak. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd binnen de zestien door verdediger Ronald Zondag met de hand tot hoekschop verwerkt. De scheidsrechter reageerde terecht resoluut en legde de bal op de elfmeterstip. Davut Sahan klaarde dit karwei zoals gewoonlijk heel koel: 2-1.
 
Voor WNC restte niet anders dan de alles-of-niets-strategie. Zodoende ontstond een hectische slotfase waarin het bij menigeen nagelbijten en billen dichtknijpen was. DFC leek de druk van WNC opnieuw te kunnen pareren maar tot grote schrik van spelers en aanhang legde arbiter Celi de bal in de 97ste (!) minuut opnieuw op de witte stip. Deze keer aan DFC-zijde na ongelukkig hands van Mark Jongeneel.
 
Teleurstelling en bedroefdheid leken zich meester te maken van heel DFC. Maar Metmet Tokul dacht er anders over. Katachtig ranselde hij de niet eens zo matige elfmeter-inzet van Jeroen van Wegen uit zijn doel. Dankzij die geweldige save-van-de-maand bleven de drie punten in Dordrecht en is DFC nu een promotiekandidaat om rekening mee te houden.
 
DFC – WNC 2-1 (1-0) – 15m Merijn van Groesen 1-0, 60m Jeffrey Weidema 1-1, 74m Davut Sahan (strafschop) 2-1.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Merijn van Groesen, Erik Vos, Robin Ramesar, Marvin Hooplot (73m Ibo Karasahin), Davut Sahan (85m Michel Schwarz), Aaron Perez Maria (95m Jonathan Dubbeldam). Wissel niet ingezet: Thomas van Brakel.
Bijzonderheden: Mehmet Tokul stopte in de blessuretijd een strafschop van WNC. Bij DFC ontbrak Hikmet Uysal vanwege een blessure.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com