3C (2): Pelikaan en DFC hielden elkaar tijdens topduel lang in evenwicht

6 februari 2010 784x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Pelikaan en DFC hielden elkaar tijdens topduel lang in evenwicht

Door Fred van Dongen

Pelikaan bleek vanmiddag net een tikkeltje te groot voor DFC. De thuisploeg trok moeizaam maar niet geheel onverdiend aan het langste eind en schudde zo voorlopig een stevige concurrent af in de race om de twee rechtstreekse promotieplaatsen naar de tweede klas.

Pelikaan tegen DFC stond op het affiche als een semi-topper. En terecht gezien de posities vooraf: Pelikaan derde, DFC vierde. En een topper werd het ook, zij het dat die kwalificatie meer voortvloeide uit de strijdvaardigheid die beide ploegen vanaf het begin aan de dag legden. Maar op schoonheidsvoetbal had ook niemand gerekend gelet op de belangen.

Het eerste bedrijf op een goed bespeelbaar maar zwaar veld kende een gelijkopgaand verloop. DFC mikte op de snelheid van zijn jeugdige spits Aaron Perez Maria maar tuimelde te veel in de buitenspelval. Daardoor kreeg DFC-keeper Mehmet Tokul het wat drukker dan zijn collega Timo Epping.

Niettemin was DFC het dichtst bij een voorsprong. Een vrije trap van Oguz Sener spatte buiten bereik van Epping uiteen op de kruising waarna Merijn van Groesen in de rebound zijn inzet net voorlangs zag verdwijnen. Even later omzeilden Dennis Raaymakers en Oguz Sener handig een dreigend buitenspel. De Pelikaan-doelman greep evenwel alert in. Buiten de zestien tikte hij de bal net weg voor het aanstormende roodwitte duo.

Zo bleef er een flinke lading spanning boven de semi-derby hangen. Geen moment bleek DFC overigens de onderliggende partij. Zodoende was het even teleurstellend als zuur dat Pelikaan vlak voor rust goedkoop op voorsprong kwam. Foutieve communicatie in DFC´s achterste linie bood Randy Kroos de kans de uitgelopen Mehmet Tokul met een fraaie lob te verschalken: 1-0. (zie voor vervolg volgend stuk)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com