3C (2): In zichzelf gelovend DFC vindt na een kwartier zijn draai bij De Alblas

20 februari 2010 858x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): In zichzelf gelovend DFC vindt na een kwartier zijn draai bij De Alblas

Door Fred van Dongen

Dik een kwartier duurde het voordat DFC vanmiddag bij De Alblas het juiste spoor vond. Helaas liep de formatie van trainer Paul Koster in die openingsfase een 1-0 achterstand op.

Reageerde keeper Mehmet Tokul al na vijf minuten even fraai als alert op een vrije trap van Alblasser Nick Lakerveld, zeven minuten later was hij alsnog een geklopt man. Onvoldoende dekking bij een vrije trap van rechts van opnieuw Lakerveld bood Raymond Rooseboom de gelegenheid onhoudbaar binnen te koppen: 1-0.

DFC herstelde zich knap van die tegenslag. Wetend dat het zeker een technisch surplus kende ten aanzien van gastheer De Alblas, voerde het roodwitte middenveld de pressie op waardoor het spitsenduo Aaron Perez Maria en Marvin Hooplot meer in de melk te brokkelen kreeg.

Door de offensieve inbreng van de middenvelders Erik Vos, Merijn van Groesen en Robin Ramesar kwam De Alblas al gauw in de problemen. Met het verplicht weggeven van enkele hoekschoppen wist de thuisploeg het tij lange tijd tegen te houden, mede ook omdat inzetten van onder anderen Marvin Hooplot net voorbij de Alblas-veste zeilden.

Ondanks het uitblijven van de verdiende gelijkmaker bleef DFC in zichzelf en de gekozen strijdwijze geloven. Die volharding gekoppeld aan inzet kreeg vijf minuten voor rust een verdiende beloning. Uit een fantastische combinatie waarmee DFC de verdediging van De Alblas volkomen aan flarden scheurde, kopte Robin Ramesar fraai de gelijkmaker binnen (1-1).

Zo bekroonde hij schitterend combinatiewerk van respectievelijk Erik Vos, Marvin Hooplot en Merijn van Groesen. De technische staf toonde zich bij de dug-out dubbel in z´n nopjes. ,,Hier hebben we regelmatig op geoefend. Een trainingsvorm dus´´, aldus een opgetogen assistent-trainer Rudolf Peute. DFC behield het beste van het spel en bleef de gevaarlijkste ploeg.

*Vervolg zie 3C (3): Fraai afstandsschot Erik Vos breekt de ban voor sterk DFC

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com