3C (2): Held van de Dag Mehmet Tokul stopt strafschop in blessuretijd

27 februari 2010 1240x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Held van de Dag Mehmet Tokul stopt strafschop in blessuretijd

Door Fred van Dongen

DFC leverde vanmiddag opnieuw een prestatie van formaat door in een zinderend duel koploper WNC van de troon te stoten. Dankzij de verdiende 2-1 zege van DFC kon Drechtstreek de positie aan de kop overnemen. Daarmee herhaalde de recente geschiedenis zich.

In november lukte het DFC via Merijn van Groesen WNC in eigen huis te verslaan met 0-1 en kon ook toen Drechtstreek de leiding overnemen van de geklopte Waardenburgers. Held van de Middag was zonder meer DFC´s doelman Mehmet Tokul. Hij stopte ver in de blessuretijd met een katachtige reactie een strafschop van WNC- er Jeroen van Wegen. Daarmee bleef de 2-1 stand op het scorebord in tact.

DFC tegen WNC viel ook qua uitvoering in de categorie topduels. Veel spanning, redelijk goed veldspel en tal van hectische momenten. Van WNC was bekend dat de ploeg niet alleen fysiek maar ook wat betreft spelopvatting tot de betere formaties uit de derde klas C behoort. Niet voor niets stond WNC bij aanvang seizoen te boek als gedoodverfd kampioen. Uitgerekend DFC dat de Waardenburgers dus twee keer klopte, lijkt een vette streep te halen door die favorietenrol. Dat zegt veel over de kracht en kunde van relatief jonge team van trainer Paul Koster.
 
Gelet op de kansenverhoudingen mag de roodwitte zege als verdiend worden aangemerkt. DFC keek in de beginfase de kat uit de boom. Het mikte op gevaarlijke aanvalswerk van z´n snelle en vaardige spitsenduo Davut Sahan en Aaron Perez Maria. Geleidelijk aan nam DFC het gegunde initiatief van WNC over. Het resulteerde in diverse gevaarlijke hoekschoppen en lichte kansjes. WNC-doelman Dennis Westerlaken moest bij enkele gevaarlijke situaties zijn ploeg voor een vroege achterstand behoeden.
 
Na een kwartier brak DFC echter alsnog de ban. De Waardenburgse verdediging taxeerde een slimme pass van Davut Sahan verkeerd waarna Merijn van Groesen vrije doortocht kreeg. Die liet zich ondanks snel uitkomen van de WNC-keeper dit buitenkansje niet ontnemen. Koel legde hij de 1-0 in het net. Bijkomend voordeel van die voorsprong was dat WNC werd gedwongen een offensieve koers te varen.
 
Dat bood DFC meer ruimte en mogelijkheden de voorsprong op te voeren. Het zat Davut en Aaron in die fase net niet even lekker mee. De dreiging van WNC-kant bleef gering. Niet alleen door het goed gegroepeerd optreden van het roodwitte middenveld maar ook door het robuuste handelen van de DFC-defensie. Die wist zich bovendien goed gesteund door doelman Mehmet die later zou uitgroeien tot de Held van de Dag.
 
Pas in de 42ste minuut kwam WNC dichtbij een gelijkmaker. Luc van Elst zag in vrije positie zijn inzet naast gaan. Het luidde wel een fase in van WNC-druk die DFC wist te pareren met het weggeven van enkele hoekschoppen. Uit een daarvan leek Luc van Elst met een fraaie omhaal te gaan scoren maar Mehmet Tokul bleek in bloedvorm te steken.
*Vervolg zie onderwerp: DFC blijft na benutte penalty Davut Sahan knap overeind in hectisch slot
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com