3C (1): DFC verliest topper bij Pelikaan met 2-1*WNC nieuwe koploper

4 februari 2010 632x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (1): DFC verliest topper bij Pelikaan met 2-1*WNC nieuwe koploper

In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal verloor DFC vanmiddag in Zwijndrecht het topduel tegen Pelikaan met 2-1. Bij rust van het treffen van de nummers drie en vier op de ranglijst leidde Pelikaan al met 1-0.

WNC nam de koppositie in 3C vanmiddag over van Drechtstreek. WNC versloeg Dubbeldam met 4-1 terwijl Drechtstreek twee punten moest afstaan aan Streefkerk (2-2). Onderaan zag VVAC z´n positie als hekkensluiter verslechteren door een thuisnederlaag tegen MVV´58. De wedstrijden van vandaag waren het begin van de uit zeven ronden bestaande derde periode.
 
De wedstrijd tussen Pelikaan en DFC werd een meer spannende dan fraaie. De thuisploeg nam op slag van rust de leiding door een fraaie lob van Randy Kroos die profiteerde van miscommunicatie in de roodwitte verdediging.
Na de hervatting ontbrak het bij DFC aan samenhang waardoor er nauwelijks dreigende acties ontstonden. Na 25 minuten nam Pelikaan verder afstand toen een hoekschop van Wesley Neeskens rechtstreeks in het DFC-doel verdween (2-0). Ruim vijf minuten voor tijd verschafte DFC zich alsnog hoop op een goed resultaat toen aanvoerder Robin Ramesar een vrije trap van zo´n 20 meter ineens fraai verzilverde (2-1).
 
In de tumultueuze slotfase kwam geen wijziging in die stand. Wel kreeg DFC-spits Oguz Sener rood en direct na afloop overkwam invaller Marcel van Nes hetzelfde lot.
 
Uitslagen 3C vandaag: Streefkerk – Drechtstreek 2-2, Tricht – De Alblas 2-1, WNC – Dubbeldam 4-1, Ameide – Groote Lindt 3-0, Pelikaan – DFC 2-1, VVAC – MVV´58 1-3.
Stand: WNC 14-29, Drechtstreek 13-27, Pelikaan 13-26, DFC 13-22, Ameide 15-22, Tricht 13-19, De Alblas 12-18, Streefkerk 13-16, MVV´58 12-15, Groote Lindt 13-15, Dubbeldam 14-13, VVAC 13-4.
Zaterdag 13 februari: Geen programma vanwege carnaval.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com