3C (1): DFC klopt andermaal koploper WNC en draait nu vol mee in promotiestrijd

25 februari 2010 859x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (1): DFC klopt andermaal koploper WNC en draait nu vol mee in promotiestrijd

In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal wist DFC vanmiddag voor de tweede keer dit seizoen koploper WNC te vloeren. Het werd 2-1 nadat DFC bij rust al met 1-0 leidde door een prima doelpunt van Merijn van Groesen.

Na de hervatting kwam WNC via Jeffrey Weidema langszij (1-1). Uiteindelijk bepaalde Davut Sahan vanaf elfmeter de eindstand op 2-1. Hij benutte de strafschop toegekend wegens hands van verdediger Ronald Zondag.
 
Held van de Middag werd uiteindelijk DFC-keeper Mehmet Tokul. In de negende minuut van de blessuretijd stopte hij op schitterende wijze een strafschop van Jeroen van Wegen toegekend wegens ongelukkig hands van Mark Jongeneel. Mehmet werd zodoende na afloop het stralende en terechte middelpunt van een uitgebreid roodwit feestje op het veld.
 
Eerder dit seizoen had DFC ook al van WNC gewonnen – in Waardenburg werd het in november 0-1. De zege van vanmiddag betekende tevens dat DFC in al zijn 15 competitieduels tot nu toe heeft gescoord. Een vrij uniek gegeven.
Dankzij DFC is Drechtstreek opnieuw koploper in 3C. De Papendrechtse ploeg versloeg thuis hekkensluiter VVAC met 3-1. Met de zege op de rivaal uit Waardenburg mengt DFC zich nu volop in de strijd om de twee rechtstreekse promotieplaatsen. De achterstand op Drechtstreek bedraagt nu twee punten, die op het gevelde WNC slechts één punt.
 
Pelikaan, dat vandaag niet in actie kwam en zo zijn derde plaats aan DFC moest afstaan, is overigens virtueel koploper. De ploeg uit Zwijndrecht ligt bij een achterstand van vier punten op Drechtstreek twee competitieduels achter.
 
Uitslagen 3C vandaag: DFC – WNC 2-1, Drechtstreek – VVAC 3-1, Dubbeldam – Tricht afg., Groote Lindt –Streefkerk 3-1, MVV`58 – Pelikaan afg., De Alblas – Ameide 3-4.
Stand: Drechtstreek 15-30, WNC 15-29, DFC 15-28, Pelikaan 13-26, Ameide 16-25, Tricht 14-22, De Alblas 14-18, Groote Lindt 14-18, Streefkerk 14-16, MVV´58 12-15,  Dubbeldam 14-13, VVAC 14-4.
Programma 6 maart: WNC – MVV´58, Streefkerk – De Alblas, Dubbeldam – DFC, Tricht – Ameide, Pelikaan – Drechtstreek, VVAC – Groote Lindt.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com