SENIOREN: ´DFC 3 verdient gelijkspel maar staat met lege handen´

23 januari 2010 1576x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SENIOREN: ´DFC 3 verdient gelijkspel maar staat met lege handen´

23*Heerjansdam 6 – DFC 3 2-1 — Het Derde speelde vandaag voor het eerst sinds 12 december vorig jaar. Het team van de coaches Wessel Sleeking en Mario Ghidini miste een groot aantal basiskrachten:  Tijmen, Deniz, Ferhat, Danny Lee, Danny Kamp en de al langer geblesseerde Wessel en Jesper. Met wat hulp van een viertal A1-spelers en Conan in het doel werd er vol goede moed begonnen in een koud en regenachtig Heerjansdam.
 
In de eerste helft was DFC de iets sterkere ploeg. De jeugdige talenten Kadir en Kusay zorgden voor gevaar rond het strafschopgebied van tegenstander Heerjansdam. Echte uitgespeelde kansen leverde dit echter niet op. Halverwege het eerste bedrijf ging de doelman van Heerjansdam gruwelijk de fout in door de bal in te leveren bij Maarten Janssen (foto-inzet). Die twijfelde niet en tekende zo voor alweer zijn tiende(!) treffer van het seizoen. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Heerjansdam ook enkele mogelijkheden maar Conan greep sterk in.
 
In de rust arriveerde er twee versterkingen, Robbie en Hafez, die erin kwamen voor Steven Kalis en Rick van Hemert. Verder werd er afgesproken geen gekke dingen te doen en proberen de voorsprong vast te houden.
 
In de tweede 45 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er waren diverse kansen aan beide kanten van het veld. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Heerjansdam een vrije trap toegekend op een meter 25 van het DFC-doel. De lange aanvaller van de thuisploeg poeierde de bal achter de kansloze keeper Conan. Deze zag de bal te laat aankomen omdat hij tegen de zon in keek, Maarten Janssen ervoor stond en zijn handschoen niet goed zat.

DFC rechtte de rug en ging op zoek naar de 1-2. Het kwam dichtbij, een corner werd goed ingekopt en nog net op, volgens verschillende DFC’ers over de lijn weg gewerkt door een Heerjansdam-verdediger. Na dit gevaarlijke moment golfde het spel op en neer. De ploegen werden moe en dit kwam het niveau op het veld niet ten goede.
Twee minuten voor tijd kreeg Heerjansdam een zeer discutabele vrije schop te nemen. De bal werd hard ingeschoten maar geblokt door één van de rood-witte verdedigers. De bal bleef liggen en nadat drie verdedigers de bal niet weg kregen was de Heerjansdam-spits onverbiddelijk 2-1. DFC was moe en verslagen.
 
Speciale dank gaat toch uit naar Davey, Mikail, Kadir en Kusay van A1 -aan hun heeft het deze middag echt niet gelegen volgens coaches Mario en Wessel. En natuurlijk een grote pluim voor de zeer sterk keepende Conan. (Verslag Wessel Sleeking)
 
Opstelling DFC 3: Conan; Davey, Tomas, Steven, Mario;Rick, Maarten, Mikail; Kadir, Kusay en Maurice. Wissels; Robbie voor Rick en Hafez voor Steven. 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com