Laurens Gerlich volgend seizoen trainer A-jeugd Groot Ammers

31 januari 2010 1296x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Laurens Gerlich volgend seizoen trainer A-jeugd Groot Ammers

Laurens Gerlich gaat in het nieuwe seizoen de A-jeugd trainen van Groot Ammers. Het A1-team van deze club speelt momenteel in de eerste klas van het district Zuid I van de KNVB. Gerlich heeft veel zin in zijn nieuwe job die hij beschouwt als een nieuwe uitdaging. Zoals bekend woont de trainer in Groot Ammers en heeft hij ook voor het eerste van deze club gespeeld.

Laurens (40), die dit seizoen de A1-jeugd van DFC onder zijn hoede heeft, heeft als hij overstapt naar Groot Ammers vijf seizoenen DFC achter de rug. Hij begon in 2005-2006 als trainer van het toenmalige A1. De drie jaargangen daarna was hij de hoogste technisch man bij DFC 1.
 
In zijn debuutseizoen als hoofdtrainer van het eerste moest hij heel wat klippen omzeilen. Zoals bekend stopte DFC bij aanvang van het seizoen 2006-2007 met zondagvoetbal en concentreerde de club zich volledig op het zaterdagvoetbal. Die omschakeling vergde heel veel inzet van onder meer de technische staf.
 
Gerlich stond in 2006 immers voor de zware taak DFC uit de kelder van het zaterdagvoetbal ofwel de vierde klas te halen. Vrijwel alle spelers met wie hij dat karwei moest klaren kwamen uit ´zijn´ DFC A1. Tussen Gerlich en die spelers was ondertussen een uitstekende chemie gegroeid. Zodoende lukte het DFC in 2008 periodekampioen te worden en vorig jaar het algemeen kampioenschap te behalen. Dat betekende de vurig gewenste rechtstreekse promotie naar de derde klas.
 
Begin dit seizoen deed Laurens Gerlich een stapje terug. Opnieuw nam hij de jeugd van DFC A1 onder zijn hoede – Paul Koster volgde hem op als oefenmeester van het eerste.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com