3C (2): Zege op Streefkerk toont groei aan*DFC laat zich niet uit balans halen

23 januari 2010 941x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Zege op Streefkerk toont groei aan*DFC laat zich niet uit balans halen

Door Fred van Dongen

Medio september vorig jaar kreeg DFC thuis met 1-2 klop van medepromovendus Streefkerk. Donkere wolken leken zich boven de equipe van trainer Paul Koster te ontwikkelen. Maar kwaliteit verloochent zich nooit. Zodoende vond DFC na dat verlies al rap de weg omhoog.
 
Omdat de concurrentie vandaag punten verspeelde, verstevigde de ploeg de vierde stek op de algemene ranglijst terwijl ze in de tweede periode steeg naar de tweede plaats op één punt van leider Drechtstreek.
 
De lelijke uitglijder van september tegen Streefkerk moest vandaag worden uitgewist, zo luidde het de voorbije dagen in het roodwitte kamp. En dat lukte uitstekend met de kanttekening dat Streefkerk er met een 0-2 nederlaag nog genadig van af kwam. Geen moment zat de ploeg van Paul Koster in de penarie omdat het kwalitatief in alle linies boven de opponent uitstak.
 
Streefkerk kon zijn betere tegenstander slechts met fysieke middelen bestrijden. Waar DFC zichzelf op dat vlak in het verleden nogal eens uit balans haalde, reageerde de ploeg deze keer – overtuigd van de eigen kwaliteit – gelaten. ´Onverstoorbaar´, zou trainer Paul Koster later opmerken. Een bewijs dat het jonge team steeds beter naar volwassenheid groeit.
 
DFC dat de stijlvolle Maarten Zilverschoon in de winterstop zag vertrekken (als kersvers horecaman gaat in de weekends zijn aandacht volledig uit naar de dagelijkse arbeid), begon vanmiddag goed aan het treffen met Streefkerk. De snelheid en beweeglijkheid van jeugdspeler Aaron Perez Maria aan de frontlinie brachten de thuisclub al snel in de problemen. Slechts met een reeks overtredingen kon Streefkerk de roodwitte aanvalsgolf pareren.
De thuisclub mocht in de handjes wrijven dat de lankmoedige scheidsrechter Bel de gele kaarten voorlopig op zak hield. DFC-verzorger Hans van den Berg had in die fase de handen vol aan blessurebehandelingen op het speelveld.
 
Gerechtigheid bleef deze keer overigens niet uit. Na een klein half uur stormde Aaron Perez Maria alleen op de Streefkerk-doelman af. Verdediger Ricardo Boers taxeerde de sliding waarmee hij de DFC-aanvaller de bal wilde ontfutselen foutief. De bal verdween onhoudbaar in de benedenhoek (0-1).
 
Kort na rust moest de geblesseerd geraakte Davut Sahan zich laten vervangen door Sadik Karasahin. Aaron en Robin Ramesar kregen redelijke kansen om het duel al snel in het slot te gooien, maar misten een tikkeltje geluk in de afronding. Met rommelige en fysieke acties leek het Streefkerk te lukken DFC met name mentaal uit balans te brengen maar mede door enkele prima acties van doelman Mehmet Tokul bleef de roodwitte ploeg op de been. Met een schitterend afstandsschot zorgde Sadik Karasahin er na ruim 20 minuten voor dat de drie punten redelijk veilig in de Dordtse knip belandden.
 
In de slotfase toen Streefkerk noodgedwongen defensief ruimte moest laten, kreeg DFC zelfs de beste mogelijkheden om de triomf extra reliëf te geven. De verwachte en verdiende derde treffer bleef evenwel uit. De vreugde na afloop in het roodwitte kamp was er niet minder om.
 
Scoreverloop: 28m Ricardo Boers (eigen goal) 0-1, 67m Sadik Karasahin 0-2.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Erik Vos, Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Marvin Hooplot (75m Michel Schwarz), Aaron Perez Maria (88m Oguz Sener), Davut Sahan (50m Sadik Karasahin).
Wissels niet ingezet: Erik Drijver, Hikmet Uysal, Marcel van Nes.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com