Vijftien DFC´ers present bij uitvaart oud-jeugdspeler Breiten Marques (22)

28 december 2009 3635x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Vijftien DFC´ers present bij uitvaart oud-jeugdspeler Breiten Marques (22)

Een vijftien man sterke afvaardiging van DFC bracht vandaag een laatste eerbetoon aan oud-jeugdspeler Breiten Marques. Die overleed tijdens de kerst na een zwaar verkeersongeval in Rotterdam. Daarbij kwamen ook zijn vader, neef en een bekende van het gezin om het leven.

Hun auto werd geramd door een zogeheten pickup-wagen waarvan de bestuurder 147 km reed, bijna vijf keer zo snel als ter plekke was toegestaan. De chauffeur van die auto is gearresteerd.
 
Breiten (22) was middenvelder van DFC A1 tijdens het seizoen 2005-2006 dat getraind werd door Laurens Gerlich en begeleid door Cees van Woerkom en Rens Vuik. Veel spelers van dat team vormen nu de basis van het huidige eerste van DFC. Aanvoerder Robin Ramesar sprak dan ook van ´droevig nieuws´.
 
Na het genoemde seizoen vertrok Breiten naar Brazilië voor een halfjaar durende horeca-stage. Daarna kwam hij – mede omdat DFC toen het zondagvoetbal vaarwel zegde – uit voor de zondagclub Poortugaal. Hij onderhield nog wel contacten met zijn vroegere ploegmaten.
 
De begrafenisplechtigheid begon vanmorgen met een herdenkingsdienst in de RK Het Steiger City Kerk in het centrum van Rotterdam; de teraardebestelling vond vanmiddag plaats op de RK Begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam-Crooswijk.
 
De bijeenkomst in de kerk werd bijgewoond door vele honderden genodigden en belangstellenden mede doordat het dramatische ongeluk diepe emotionele sporen heeft achtergelaten in de Kaapverdiaanse gemeenschap van Rotterdam. De familie Marques komt oorspronkelijk uit Kaap-Verdië.
 
Onder de belangstellenden bevonden zich ook vele tientallen leden van de voetbalvereniging PSV Poortugaal. Breiten speelde er in het eerste, zijn vader was een gewaardeerd kaderlid. Spelers van het eerste van Poortugaal – onder wie DFC´s vroegere doelman Marvin van Tienen – vormden in de kerk een erehaag.
 
Namens DFC woonden behalve aanvoerder Robin Ramesar ook de (oud-)spelers Delil Yildiz, Tayfun Sarier, Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers, Davut Sahan, Merijn van Groesen, Stephan van Beusekom, Mark Jongeneel en Stefan Vuik de plechtigheid in de kerk bij. Ook waren present de toenmalige trainer Laurens Gerlich, de leiders Rens Vuik en Cees van Woerkom, oud-trainer Hans Raaymakers en teamwatcher Fred van Dongen. Namens DFC was een bloemstuk gestuurd met de tekst ´Breiten rust zacht – je vrienden van DFC´. (fvd)
 
Meer info op: www.psvpoortugaal.nl/
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com