DFC enige amateurclub in Voetbal Museum*Tussen Cruyff en KNVB

18 december 2009 1340x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC enige amateurclub in Voetbal Museum*Tussen Cruyff en KNVB

Donderdag 17 december 2009 is het Voetbal Museum in Middelburg door Guus Hiddink geopend. DFC was vertegenwoordigd door archivaris Arie Heijstek met echtgenote.

Oud-DFC´ers zoals Jan Klijnjan en Rinus Bennaars waren ook naar Middelburg gekomen. Evenals Piet van der Klooster, oud- Dordtenaar en bekend sportfotograaf. Matty Verkamman en Hugo Borst (met de afwezige Johan Derksen iniatiefnemers van het eerste uur) verwelkomden Colette Heijstek.
 
DFC heeft in het museum een vitrine gekregen waarin o.a. een oud DFC-shirt, 2 herdenkingsborden uit 1943 en 1958 en enkele clubbladen uit heden en verleden. De vitrine staat tussen die van Cruijff en de KNVB, dus mooier kan niet.
 
DFC is daarmee de enige amateurvereniging die in het museum een plaats heeft gekregen. Alleen betaald voetbalclubs zijn verder vertegenwoordigd, aldus een terecht trotse  Arie Heijstek.
 
De Voetbal Experience is vanaf heden geopend dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur en is te vinden aan Podium 19, 4337 WV Middelburg. Meer info op  www.voetbalexperience.nl
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com