Bijzondere Oranje-foto DFC´s oer-archivaris te zien in nieuw Voetbalmuseum

22 december 2009 2452x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere Oranje-foto DFC´s oer-archivaris te zien in nieuw Voetbalmuseum

,,De foto van Sim van der Kloet uit 1905 heeft in het nieuwe voetbalmuseum in Middelburg een prominente plaats gekregen in De Schatkamer van Oranje´´, meldt DFC´s archivaris Arie Heijstek.

´Vader Sim´ was decennialang archivaris van DFC en samensteller van het Clubnieuws. Door zijn werk ten faveure van DFC is onlangs de allereerste Oranjefoto ontdekt: een elftalfoto van het Nederlandse Elftal dat in 1905 z´n eerste officiële interland speelde tegen België. De ontdekking geldt in de Nederlandse voetbalwereld als ´buitengewoon bijzonder´. Tot begin dit jaar wist niemand van het bestaan van de bijzondere prent af.
 
In de Schatkamer van Oranje bevinden zich onder meer vele zeldzame shirts en voetbalschoenen van Oranje-internationals en natuurlijk De Foto met beschrijving boven de vitrine.
 
Arie Heijstek: ,,Vorige week is ook verschenen deel 9  van het boek Oranje Toen en Nu. Ook daar is een pagina ingeruimd voor de foto onder het hoofdstuk Vondsten.  In het colofon staat o.a. Sim v.d. Kloet/DFC Archief. Als vader Sim dat eens wist!´´
 
*Zie ook het onderwerp ´DFC enige amateurclub in Voetbal Museum´ elders op deze site.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com