3C (2): DFC al puzzelend naar overwinning op Ameide

13 december 2009 759x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): DFC al puzzelend naar overwinning op Ameide

Het was van tevoren puzzelen voor trainer Paul Koster. DFC miste vanmiddag tegen Ameide liefst vijf spelers, die normaliter toch in de basiself staan.

Door schorsingen, blessures en werk waren Ibo Karasahin, Erik Vos, Davey Bommel, Louisiano Trinidad en Maarten Zilverschoon afwezig. Ook spits Oguz Sener was door zijn baan maar beperkt beschikbaar en kon zich pas halverwege de eerste helft bij de selectie voegen.

Met het nodige improvisatievermogen kon Koster toch een representatief elftal opstellen. “Er staan er elf in het veld en die moeten het doen,” was de eerste reactie van de DFC-trainer na afloop. Een afloop met een gunstige uitslag, want de Dordtenaren wonnen met 1-0. Het was tegelijkertijd een revanche voor de 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd.
 
DFC tegen Ameide was echter een wedstrijd om snel te vergeten. Kansen deden zich niet of nauwelijks voor. En ook het spelbeeld was niet om naar huis te schrijven. Vele lange halen van beide kanten, die de verdedigers handenvol werk opleverden, maar de defensies weinig tot niets konden verontrusten. In de eerste helft waren er zeggen en schrijven slechts twee kansen. Voor beide partijen één.
 
Robbin Tamming was voor Ameide dichtbij de openingstreffer, maar DFC-doelman Mehmet Tokul redde bekwaam ten koste van een hoekschop. De beste mogelijkheid was nog voor de thuisclub nadat Nick Stam als linksback Davut Sahan de gelegenheid bood om de 1-0 aan te tekenen. De spits was echter iets te onzorgvuldig in de afwerking.
 
In de tweede helft was DFC wat dominanter aanwezig. Uiteindelijk leidde dat in de 64ste minuut tot de winnende treffer van Davut Sahan. Dat er een strafschop aan te pas diende te komen, daar maalden de Dordtse supporters niet over. Het was klip en klaar dat verdediger Marco van Woerkom in de zestienmeter duidelijk omver was gelopen. Davut Sahan voltrok vervolgens op een gedegen manier het vonnis.
 
De 1-0 had in de slotfase nog verder kunnen oplopen als invaller Oguz Sener voor open doel niet de grootse kans van de wedstrijd miste.
 
DFC-Ameide 1-0 (0-0). 64. Davut Sahan (strafschop) 1-0. Scheidrechter De Jong uit Heukelum.
 
Opstelling DFC: Mehmet Tokul; Dennis Raaymakers, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Nick Stam; Robin Ramesar, Merijn van Groesen (82. Marcel Van Nes), Hikmet Uysal; Sadik Karasahin (61. Oguz Sener), Davut Sahan, Marvin Hooplot (46. Michel Schwarz).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com