NAR VEURE: Prins en Opper blijven – Wel nieuwe dames in de hofhouding

22 november 2009 1817x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NAR VEURE: Prins en Opper blijven – Wel nieuwe dames in de hofhouding

Afgelopen zaterdagavond 21/11 om  23.11 uur. Een vol maffiapaleisbij DFC´s carnavalsgilde Nar Veure was in afwachting wie er als de oude /nieuwe Prins Krommediek tevoorschijn zou komen. Waren de hofdames hetzelfde en hoe zat het met die maffe raadsleden?

Vele vragen die in een ras tempo zouden worden beantwoord. Onder het genot van de muziek van de maffe hofkapel Bar Gebeure werd in de tot Nar Veure Burght omgetoverde DFC-sportzaal een begin gemaakt met het officiële gedeelte van deze avond, meldt Gert-jan van Es.

,,Tijdens het begin van de  installatie bleek de opper nog niet aanwezig te zijn en werd maar begonnen met de Raad van Elf. De  nieuwe raad was onherkenbaar binnen gekomen en zag er bovendien nog zeer gevaarlijk uit.´´ En dat allemaal vanwege het motto van Nar Veure: Het is hier een beetje maffie-ja!
 
Voordat de ´schurken´ uit de Raad van Elf (het waren er zelfs 12, maar ja het was allemaal een beetje maffia) werden ontmaskerd was het echter de beurt aan de hofdames. Tot veler verrassing kwamen er twee nieuw dames tevoorschijn: de gezusters Roos en Merel Visser. Dit tweetal was speciaal uit de verre gangsterstad Zwijndrecht ingevlogen om Nar Veure te komen versterken.
 
Daarna was het wachten op de “nieuwe” prins. Gert-jan: ,,En daar kwamen ze dan gezamenlijk naar binnen: de opper en de prins voor het komende seizoen. Prins Krommediek de 19e  Patrick Verhey en zijn opper Bert Boogert. Hetzelfde duo als vorig jaar. Hierna werd het tijd om de Raad van Elf (12) te ontmaskeren. Nadat alle raadsleden bekend waren gemaakt kon het Nar Veure-gilde officieel beginnen aan z´n carnavalsseizoen.´´
 
Na de installatie werd het nog een maf feest  tot in de late uurtjes en bleef het nog lang onrustig in en om de Burght. Voor foto´s zie Bekijk de Foto´s of klik door naar:
 
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com