HET INTERVIEW (2): Paul Koster pleit voor schoenenbonnen voor z´n spelers

2 november 2009 2239x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor HET INTERVIEW (2): Paul Koster pleit voor schoenenbonnen voor z´n spelers

VERVOLG INTERVIEW MET DFC-TRAINER PAUL KOSTER 

Wat vind je de kracht van het elftal?
 
Paul Koster: Bij DFC gaat het niet om het elftal maar over de spelersgroep. En daar heerst saamhorigheid en trots om voor DFC te spelen. Daar zit hem de kracht in, iedereen wil er altijd voor gaan en als de 1 een keer minder speelt dan probeert de ander hem te helpen.
Naast de saamhorigheid en trots kunnen de jongens een aardig balletje trappen en zijn ze leergierig.
 
En waar zitten nog de zg. verbeterpunten – met andere woorden wat kan beter?
 
PK: Het onder de knie krijgen van de speelwijze zowel balbezit, balverlies als de omschakelmomenten daar moeten wij nog stappen gaan maken maar daar heb ik alle vertrouwen in en daar kunnen we sinds de aanleg van het kunstgrasveld ook prima op trainen.
 
Het is je eerste seizoen als hoofdtrainer. Al veel waarderende reactie gehad?
 
PK: Nee nog niet, tuurlijk wel maar dan gaat het met name om het resultaat. Dan komen er uiteraard waarderende reacties binnen dat is ook begrijpelijk. Als het wat minder gaat qua resultaat dan is het al gauw van niet zo best enz. Maar wij als staf weten waren we mee zijn gestart en waar we naar toe willen en dan is waardering uiteraard erg leuk maar niet meer dan dat.
 
Zaterdag begint de tweede periode. Die duurt zeven wedstrijden. Kansen?
 
PK: Bij ons staat alles in teken van handhaven en als er zich dan kansen voor doen om mee te doen in een periode dan zien we dat wel. Het is het eerste seizoen in de 3e klas voor DFC dus is het logisch dat je eerst gaat richten om handhaven en op de ontwikkeling van de speelwijze.  Het is tenslotte ook mijn eerste seizoen bij DFC.
 
Nog speciale wensen?
 
PK: Schoenenbonnen voor de spelers. Nu het kunstgras er ligt hebben de jongens in mijn ogen 3 paar schoenen nodig. Namelijk turfschoenen voor het kunstgras, vaste nop voor de wat hardere velden en schroefnop als het behoorlijk geregend heeft. En dat is een dure bedoeling voor de spelers. Misschien kan de nieuwe hoofdsponsor hier een klein steentje aan bijdragen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com