HET INTERVIEW (2): Maarten: Topaffiche met Drechtstreek wordt spannend

11 november 2009 714x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor HET INTERVIEW (2): Maarten: Topaffiche met Drechtstreek wordt spannend

*Vervolg interview Maarten Zilverschoon

Op welke positie speel je het liefst?
Maarten: Het liefst speel ik linksbuiten of achter de spits. Op de linksbuitenpositie vind ik de 1 op 1 actie het leukst om aan te gaan. Achter de spits waar ik soms op de trainingen speel heb je veel mogelijkheden met een steekbal of een schot op goal. 
 
Dit is dacht ik je derde seizoen bij DFC. Bij welke clubs speelde je daarvoor?
M: Ik ben begonnen bij Oranje Wit – daar heb ik 14 jaar gespeeld. Vervolgens heb ik bij de volgende clubs gespeeld: Fluks, EBOH,  Amstelwijck en nu DFC.
 
Je nickname luidt Peter Crouch. Er zijn inderdaad overeenkomsten. Heb je die bijnaam zelf gekozen of hebben anderen die voor je geregeld?
M: We hebben een aantal spelers in ons team (onder wie ik) die een bijnaam hebben gekregen. Merijn en Robin zijn vooral goed in het verzinnen van die namen. Ik moet zeggen dat we hier met z’n allen aardig om kunnen lachen.
 
Kenners roemen ook je zangkwaliteiten. Wat is je favoriete repertoire en zijn er momenten dat je de bühne boven het voetbalveld prefereert?
M: Ik zal nooit de bühne boven het voetbal verkiezen. De laatste tijd heb ik er eigenlijk gewoon te weinig tijd voor en dat vind ik wel best zo. Thuis doe ik nog wel eens wat nummers zingen maar dat is dan van alles wat. Als het over een poosje weer komt dan kijk ik wel weer verder; ik mis het nu niet.
 
Zaterdag weer een koploper op bezoek. DFC – Drechtstreek is zonder meer een topaffiche. Drechtstreek komt denk ik met de nodige vrees in de schoenen naar de Reeweg-Oost want jullie spelen steeds je beste wedstrijden tegen toppers terwijl Drechtstreek het in zulke duels juist laat afweten.
Jullie wonnen met 0-1 bij WNC, Drechtstreek ging er met 5-1 tenonder en verloor zo de eerste periodetitel. Hoe sta jij tegenover dit affiche mede tegen de achtergrond dat DFC nog wel een paar sportieve rekeningen heeft te vereffenen met de Papendrechtse koplopers?
 
Maarten: Je moet iedere wedstrijd op zich bekijken. Dat wij daar hebben gewonnen en zij daar verloren hebben zegt niets. Wij verliezen ook van Tricht – dat zegt nog veel meer. Ja het zal wel een spannende wedstrijd worden en we weten van mei 2008 dat we Drechtstreek niet mogen onderschatten. We hebben het toen laten afweten tegen deze ploeg.
(Toelichting: DFC verloor in mei 2008 van Drechtstreek in de nacompetitie om promotie naar de derde klas – Drechtstreek promoveerde toen. DFC zette die stap omhoog pas een jaar later maar wel rechtstreeks – fredvd).
 
Maarten tot slot: ,,Drechtstreek is een ploeg die net als ons ook probeert te voetballen. Zowel Drechtstreek als DFC heeft zich versterkt. Dus ik verwacht een hoger niveau als vorig jaar. Ik hoop dan ook op een sportieve mooie pot met natuurlijk een positief resultaat van ons.´´
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com