HET INTERVIEW (1): Paul Koster: Ik ben niet zo bezig met de hoeveelste plek

2 november 2009 643x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor HET INTERVIEW (1): Paul Koster: Ik ben niet zo bezig met de hoeveelste plek

Door Fred van Dongen

De eerste van de drie periodes in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal zit er sinds zaterdag op. DFC staat na acht enerverende potten keurig in het linkerrijtje. Aanleiding voor een korte evaluatie met trainer Paul Koster.

 

Blij met de vijfde plaats in de stand of had je meer verwacht?

Paul: Tuurlijk zijn we blij met de 5e plaats maar eerlijk gezegd ben ik niet zo bezig met de hoeveelste plaats of hoeveel punten. Uiteraard begrijp ik dat het om de punten gaat en dat het resultaat dus bepaalt hoe het gaat. Maar waar ik met name tevreden over ben is dat de spelers stap voor stap door gaan krijgen hoe onze speelwijze ingevuld kan worden bij balverlies en bij balbezit. Dat is een taak voor ons als staf om hier automatismen in te krijgen.

 Beleefde je de fraaie 0-1 uitzege bij de uiteindelijke periodekampioen WNC als het hoogtepunt van deze periode?
 
PK: Dat is natuurlijk leuk om bij de periodekampioen te winnen maar ik zie dat niet als hoogtepunt. Waar ik met name mijn voldoening uithaal, is de manier van spelen en die wedstrijd hebben we het verdedigend goed gedaan. De week ervoor speelden we aanvallend best aardig tegen Pelikaan. Nu moeten we gaan werken dat we beide momenten goed zijn in een wedstrijd en als dat gaat gebeuren dan zie ik dat als hoogtepunt. Nu is het nog te vroeg in het seizoen om over een hoogtepunt te spreken.
 
Na vier zeges op rij eindigde de periode afgelopen zaterdag met verlies bij Tricht (2-1). Teleurgesteld na afloop?
 
PK: Bij verlies ben ik altijd wel even teleurgesteld maar afgelopen zaterdag was zo’n wedstrijd dat we zowel in balbezit en bij balverlies niet goed waren. En als dat zo is dan kun je dus verliezen. We hadden deze wedstrijd misschien ook heel ondeugend kunnen winnen of gelijkspelen maar nu won Tricht en dat gebeurt in het voetbal.
 
Opmerkelijk is dat jullie in alle acht wedstrijden steeds hebben gescoord…
 
PK: Dat klopt en dat komt omdat in deze groep veel spelers zitten met aanvallende individuele kwaliteiten die uit het niets kunnen scoren. Ook beschikken we over scorende middenvelders en dat betekent dat we niet afhankelijk zijn van 1 speler. En dat is lekker omdat je dan niet kwetsbaar bent en altijd in staat bent om tot scoringsmogelijkheden te komen. Dat is een goed teken.
 
*Voor vervolg zie: Paul Koster pleit voor schoenenbonnen voor z´n spelers
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com