HET INTERVIEW (1): Maarten Zilverschoon: Meer balans en ervaring in ploeg

11 november 2009 1365x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor HET INTERVIEW (1): Maarten Zilverschoon: Meer balans en ervaring in ploeg

Door Fred van Dongen

Maarten Zilverschoon (vorige maand 25 geworden) viel afgelopen zaterdag na rust in bij MVV´58 in het roerige Meteren. Zijn taak bestond uit het meer schwung brengen in DFC´s aanvalslinie en zo de pressie op de matige verdediging van MVV te verhogen. Dat lukte maar net.

Een fraaie treffer van Maarten een kwartier na rust bleek achteraf voldoende voor de volle buit (1-2). Het was in de slotfase wel een beetje nagelbijten omdat DFC steeds verzuimde het duel met een derde goal in het slot te gooien.
Hoe dan ook kan statistisch bezien Maartens rol van afgelopen zaterdag weer als beslissend worden genoteerd. Alle reden om Maarten deze keer centraal te zetten in het website-interview.
 
Die winnende treffer was je hoeveelste goal van dit seizoen?
Maarten: Ik geloof dat het pas mijn derde of vierde goal was. Eigenlijk veel te weinig dat komt omdat ik meer kansen tot scoren voor anderen creëer. Dat is ook meer je rol als buitenspeler.
 
Jullie staan als promovendus toch maar mooi gedeeld vierde in de derde klasse C. Verrassend?
M: Nee voor mij is dit geen verrassing – ik weet dat als we allemaal onze kwaliteiten benutten wij nog veel hoger kunnen komen. We kunnen gewoon het best uit de voeten als we een goede tegenstander hebben – dan zijn wij op ons best en vaak nog beter dan de tegenstander ook.
 
Wat is de kracht van de huidige ploeg?
M: We zijn jong en technisch. Zowel binnen als buiten het veld zien we elkaar vaak en dat heb ik bij andere clubs nog nooit meegemaakt. We hebben dit seizoen wat meer balans en ervaring gekregen. Dat heb ik goed kunnen merken tijdens de uitwedstrijd tegen de koploper WNC waar we onder druk de 1-0 voorsprong hebben kunnen behouden. 
 
En de zwakke kant?
M: Vaak laten we ons verleiden om mee te gaan in het niveau van de tegenstander. Spelen we tegen een fysieke ploeg gaan we dat ook proberen. Spelen we tegen een ploeg die graag praat gaan we ook praten. Al moet ik zeggen dat dit er ook bijna uit aan het gaan is.
 
*Voor vervolg zie: HET INTERVIEW (2): ´Topaffiche met Drechtstreek wordt spannend´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com