Don Fredo Quiz: Veertien goede inzendingen*Estádio do Restelo*CF Belenenses

30 november 2009 889x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Don Fredo Quiz: Veertien goede inzendingen*Estádio do Restelo*CF Belenenses

Update – De November-editie van de Don Fredo Quiz – ook bekend als de fotopuzzel Welke Club Speelt In Dit Stadion? – heeft 14 goede oplossingen opgeleverd.

Om met de deur in huis te vallen: het bedoelde stadion was het Estádio do Restelo in het westelijk deel van de Portugese hoofdstad Lissabon. Het is de thuisbasis van voetbalclub CF Belenenses.
 
Wessel Sleeking, Arno van Wijnen, Marco van Woerkom, Patrick Verhey, Hans van den Berg, Martijn van der Waal, Peter Geijp, Cees van Woerkom, Michael Nieboer, Nick Stam, René Kila, Paul Koster, Erik Vos en Melvin Jongeneel wisten dit. Zij dingen nu mee naar de prijsjes waarvoor nog wordt geloot. De uitslag daarvan verschijnt later op deze site.
 
Het Estádio do Restelo ligt vanaf de rivier de Taag bekeken achter het wereldberoemde klooster Mosteiro dos Jerónimos, zoals op een van de foto´s was te zien. Een andere hint die flink heeft geholpen bij het zoeken van de juiste oplossing was de Torre de Belém.
 
Voor deelnemer Hans van den Berg leverde dit laatste gegeven uiteindelijk een eitje op: ,, Het leuke aan deze quizvraag is dat ik in een grijs verleden heb gewerkt in de stad Belem. Dit is de hoofdstad van de provincie Parra in het noordoosten van Brazilië en ligt aan de monding van de Amazone-rivier.
De stad is dan ook waarschijnlijk vernoemd naar de wijk Belem in Lissabon. Belem staat in het Portugees trouwens voor Bethlehem.´´ Helemaal correct dus.
 
De bedoelde club heet officieel Clube Futbol Os Belenenses en bestaat 90 jaar. CF Belenenses werd op 23 september 1919 opgericht. De club is een vaste verschijning in de Portugese eredivisie, officieel Superliga geheten. Daarin staat het momenteel 13de met 9 punten uit 11 duels. De Superliga bestaat uit zestien clubs. Zaterdag speelt Belenenses uit tegen Rio Ave.
 
Het Estádio do Restelo is met een capaciteit van 40.000 een van de grotere van Portugal. Het heeft een multifunctioneel karakter – er worden bijvoorbeeld ook atletiekwedstrijden gehouden.
 
*Zie ook de blog van Fred van Dongen op Hyves:don-fredo.hyves.nl/
 
*De December-editie van de Don Fredo Quiz verschijnt volgende week.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com