DON FREDO QUIZ: Shirts en kousen Sant Andreu uitgereikt aan drie winnaars

16 november 2009 885x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DON FREDO QUIZ: Shirts en kousen Sant Andreu uitgereikt aan drie winnaars

De prijzen van de Oktober-aflevering van de zogeheten Don Fredo Quiz op deze site zijn de voorbije dagen uitgereikt. De oplossing van de jongste editie van internet-fotopuzzel Welke Club Speelt In Dit Stadion? luidde UE (Unio Esportiva) Sant Andreu. Dat is na FC Barcelona en Espanyol de derde club van Barcelona.

Sant Andreu speelt in de Spaanse Segunda B (vertaald naar de Engelse competitie-indeling First Division) en is dit seizoen nog altijd ongeslagen. De ploeg van president Joan Gaspart (inderdaad de oud-voorzitter van FC Barcelona) staat gedeeld tweede op slechts een punt van koploper Ontinyent.

Sant Andreu is in alles een echte Catalaanse club die deze maand precies honderd jaar bestaat. De compositie van het shirt is gelijk aan dat van de vlag van Catalonië: vijf banen geel en vier banen rood, met het verschil dat de banen in de vlag horizontaal zijn en op het shirt vertikaal.
 
Hoe dan ook een bijzonder shirt mede vanwege het fraaie logo en dus een waar collector´s item. Het maakt ook deel uit van het bijzondere mozaïek van duizenden clubshirts uit heel de wereld dat volgend jaar tijdens het WK in Zuid-Afrika wordt onthuld. Het gezellige stadionnetje van Sant Andreu ligt in het noordelijk deel van de stad Barcelona midden in een woonwijk.
 
Dertien deelnemers aan de Oktober-editie van de Quiz mailden het goede antwoord door. Zodat er geloot moest worden om de drie prijzen. Het lot wees, zoals al eerder op deze site bekend gemaakt, DFC´s trainer Paul Koster als winnaar aan. Hij ontving onlangs uit handen van Fred van Dongen een heus wedstrijdshirt van UE Sant Andreu. Melvin Jongeneel werd tweede. Dat leverde hem een set keeperskousen op in de originele uitvoering van Sant Andreu.
 
Ronald van Pelt kwam als de winnaar van de derde prijs uit de loting. Hij was ook al succesvol bij de vorige (Tsjechische) aflevering van de quiz. Toen kreeg hij een coach-hoedje in de roodwitte kleuren van en met het logo van de toen bedoelde club Viktoria Zizkov. Nu gaf hij de prijs overeenkomstig de gedachte van Don Fredo aan zijn bij de DFC-pupillen spelende zoon Marco: ook een origineel shirt van Sant Andreu met de maat 12 jaar.
 
De andere deelnemers met het goede antwoord waren Patrick Verhey, Peter Geijp, Koen van Torenburg, Marco van Woerkom, Nick Stam, Marvin Hooplot, Arno van Wijnen, Cees van Woerkom, Erik Vos en Davey Bommel. Ook voor hen geldt: binnenkort nieuwe ronde, nieuwe kansen.
 
*De November-editie van de Don Fredo Quiz staat elders op deze site en op de blog van Fred van Dongen op Hyves: don-fredo.hyves.nl/
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com