DFC verliest oefenduel van Spirit (1-3)* Laatste kwartier voor rust funest

28 november 2009 821x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC verliest oefenduel van Spirit (1-3)* Laatste kwartier voor rust funest

DFC dat z´n competitiewedstrijd bij Groote Lindt zag afgelast, oefende vanmiddag op het eigen kunstgrasveld tegen Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. De gasten wonnen met 1-3 na een 0-3 ruststand.

Spirit speelt tweede klas zaterdag in het district West II met als tegenstanders onder meer Strijen en ´s-Gravendeel. Daarin staat het negende met 9 punten uit 10 wedstrijden. De geplande uitwedstrijd tegen CWO werd afgelast, waardoor de weg vrijkwam voor een oefenduel met DFC dat zoals bekend één klas lager acteert.
 
In een niet onaardig oefenduel liet DFC in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf een goed resultaat uit handen vallen. Nadat Spirit uit een schitterend diagonaal schot op 0-1 was gekomen, gaf DFC de drang om snel gelijk te maken te veel de vrije teugel. Dat resulteerde in een uitstekende kans voor Oguz Sener die zijn inzet evenwel net over de lat zag verdwijnen. Kort daarop kende Oguz de pech dat zijn schot na een fraaie actie op de kruising stuksloeg.
 
Verder jagend op de 1-1 verloor DFC z´n verdedigende scherpte. Spirit profiteerde met twee korte combinaties die beide in een treffer resulteerden: 0-3. Ook na rust bleek DFC geenszins de mindere van Spirit. Mede doordat de defensie toen alerter optrad kende DFC zelfs het beste van het spel. Het lichte overwicht resulteerde evenwel in slechts één treffer.  Marvin Hooplot zag vijftien minuten voor tijd een inzet door de Spirit-keeper half gestopt waarna Davut Sahan (foto) kon toeslaan: 1-3.
 
Basis DFC: Mehmet Tokul, Michel Schwarz, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Robin Ramesar, Hikmet Uysal, Merijn van Groesen, Oguz Sener, Davut Sahan, Marvin Hooplot. Wissels na rust: Marcel van Nes, Ibo Karasahin en Maarten Zilverschoon.
 
*Aanvankelijk zou DFC tegen de Beloftes van FC Dordrecht spelen. De buren konden evenwel niet voldoende spelers op de been brengen. Na wat telefoontjes lukte het uiteindelijk technisch coördinator Arie Evers Spirit bereid te vinden naar Dordrecht te komen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com