3C (3): Maarten Zilverschoon zorgt na rust voor bezieling én winnende treffer

7 november 2009 910x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Maarten Zilverschoon zorgt na rust voor bezieling én winnende treffer

*Vervolg verslag MVV´58- DFC

Gastheer MVV bleek ook na de gelijkmaker een matig team. Op aangeven van Ibo Karasahin was de opgerukte Michel Schwarz dicht bij de 1-2 doch zijn fraaie inzet stuiterde via de binnenkant paal helaas voor DFC weer het veld in.

Na de paal schoot ook de scheidsrechter de thuisploeg twee maal te hulp. Hij verzuimde naar de stip te wijzen toen achtereenvolgens Davut Sahan en Marvin Hooplot binnen de zestien onreglementair in kansrijke positie werden gevloerd. Bovendien nam de arbiter enkele malen onterecht een vlagsignaal van de MVV-grensrechter over. Die laatste maakte met die adviezen een karikatuur van zichzelf maar dat leverde DFC geen cent op.

Ook in het tweede bedrijf bleef het spelpeil laag. DFC startte na rust met Maarten Zilverschoon voor Ibo Karasahin. Hij bracht meer bezieling en actie in de ploeg, waardoor MVV er nauwelijks aan te pas kwam. Bij DFC ontbrak het evenwel aan de juiste zuiverheid in de combinaties waardoor de dreiging bleef steken bij enkele hoekschoppen.
 
Na een kwartier brak het verlossende moment aan. Marvin Hooplot bereikte de op links acterende Maarten Zilverschoon. Die manoeuvreerde zich met enkele handige bewegingen in kansrijke positie maar zag zijn inzet in eerste instantie door MVV-keeper Rutger de Ritter gepareerd. In de rebound toonde Maarten zich evenwel meedogenloos: 1-2.
 
MVV bleek aangeslagen maar kende de mazzel dat DFC verzuimde de marge naar een beslissend gat te vergroten. Daardoor kreeg de thuisploeg weer hoop en bracht het in de laatste twintig minuten drie wissels binnen de lijnen. De dreiging kwam evenwel niet verder dan enkele mislukte probeersels die een – ondanks dat hij nog last van een blessure ondervindt – alerte Mehmet Tokul geen moment in de penarie bracht.
 
Meer strijdend tegen zichzelf dan tegen de tegenstander speelde DFC in de rommelige slotfase met tien man (Marcel van Nes kreeg in de 93ste minuut zijn tweede gele kaart) de dik verdiende drie winstpunten over de streep van het laatste fluitsignaal.
 
Scoreverloop: 8m Willem Piek 1-0, 21m Davut Sahan 1-1, 60m Maarten Zilverschoon 1-2.
Scheidsrechter Celi uit Oosterhout deelde in totaal zeven deels overbodige gele kaarten uit: drie voor de thuisploeg en vier voor DFC waaronder dus twee aan Marcel van Nes. Het waren Marcels eerste gele kaarten van het seizoen.
 
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Michel Schwarz (68m Erik Vos), Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Robin Ramesar, Marcel van Nes, Merijn van Groesen, Ibo Karasahin (46m Maarten Zilverschoon), Davut Sahan (61m Oguz Sener), Marvin Hooplot.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com