3C (2): DFC maakt het zichzelf onnodig lastig op loodzwaar veld

7 november 2009 680x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): DFC maakt het zichzelf onnodig lastig op loodzwaar veld

Door Fred van Dongen

DFC maakte het zichzelf vanmiddag tijdens een raar duel in Gelderland buitengewoon lastig bij het binnenslepen van de dik verdiende drie punten. Het treffen met MVV´58 in Meteren leverde een 1-2 zege op voor de roodwitten na een 1-1 ruststand.

Met name in de slotfase verzuimde DFC enkele malen de marge te vergroten naar een veilige twee goals. Nu bleef het bij het ene doelpunt verschil (1-2) dat niettemin genoeg bleek om de vijfde competitiezege van het seizoen in de statistieken te zetten. Het was in de zeven minuten durende blessuretijd echter diverse malen billen dichtknijpen omdat een voor alles of niets strijdend MVV enkele malen gevaarlijk dicht in de buurt van de overigens weer uitstekend keepende Mehmet Tokul kwam.
 
De omstandigheden maakten een wervelend optreden van beide kanten overigens nauwelijks mogelijk. Een nat en zwaar veld eiste veel van de lenigheid en de conditie van de 22 acteurs. Al snel bleek DFC de beter voetballende ploeg, terwijl de kwaliteiten van de thuisploeg amper verder reikten dan de lange bal.
 
DFC verkeek zich aanvankelijk op veldconditie en tegenstander door bij de omschakeling MVV wel erg veel ruimte te bieden. Na acht minuten was Mehmet zodoende kansloos toen op zo´n lange bal Nick Stam in z´n eentje de doorbrekende Willem Piek moest uitschakelen. De MVV-speler reageerde gehaaid, liet de alleen gelaten Nick kansloos en lobde de bal fraai over Mehmet Tokul tegen het net: 1-0.
 
DFC herstelde zich redelijk, was ook het meest in balbezit maar creëerde slechts enkele minieme kansjes. Totdat halverwege het eerste bedrijf de na een lange blessure weer in de basis opererende Davut Sahan aan een fraaie solo over rechts begon. Hoewel hij even uitgleed op het gladde veld, behield hij de bal om vervolgens enkele tegenstanders handig te omzeilen en de bal onhoudbaar in de verste hoek te deponeren: 1-1. Een van de weinige gave momenten uit een matige eerste helft.
 
*Vervolg verslag zie: 3C (3): Maarten Zilverschoon zorgt na rust voor bezieling en de winnende treffer

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com