3C (2): DFC komt in semiderby tekort tegen goed spelend Drechtstreek

14 november 2009 852x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): DFC komt in semiderby tekort tegen goed spelend Drechtstreek

Door Peter de Roo

Tegen koploper van de derde klasse C in het zaterdagamateurvoetbal kwam DFC vandaag net iets tekort. Drechtstreek was zondermeer de betere ploeg en won dan ook verdiend met 1-3. Halverwege kon door de thuisclub de schade nog enigszins beperkt worden gehouden, met uitsluitend een doelpunt van Ricardo Heerebrand die profiteerde van een misverstand in de Dordtse defensie.
 
DFC creëerde zich amper kansen. Alleen Maarten Zilverschoon en Davut Sahan verschenen in een kansrijke positie voor doelman Geert Jansen. De rood-witten waren enigszins gehandicapt door het ontbreken van Merijn van Groesen en Robin Ramesar, twee spelers die vanuit het middenveld toch de nodige creativiteit aan de dag leggen. Niets ten nadele van Marcel van Nes en Erik Vos, maar dat zijn toch meer verdedigend ingestelde spelers.
 
Na de 0-2 in de 60ste minuut leek de wedstrijd definitief in het slot te gaan. Maar na een geslaagde actie van Marvin Hooplot, verder overigens onzichtbaar, gaf de supporters van DFC plotseling weer een sprankje hoop. De 1-2 was van korte duur.
 
Nauwelijks drie minuten later gooide Peter van de Merwe voor Drechtstreek de streekderby definitief in het slot door met mooiste goal van de wedstrijd Mehmet Tokul volledig kansloos te laten. Vervolgens waren de betere kansen nog voor Drechtstreek. Echter de schade kon beperkt worden gehouden. DFC staat nog aan een leerproces, de gasten zijn op het ogenblik net een stapje verder.
 
DFC-Drechtstreek 1-3 (0-1). 35. Ricardo Heerebrand 0-1, 60. Maarten Vink 0-2, 63. Marvin Hooplot 1-2, 66. Peter van de Merwe 1-3.
 
Opstelling DFC: Mehmet Tokul; Michel Schwarz, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam; Marcel van Nes (66. Dennis Raaymakers), Erik Vos, Marvin Hooplot; Ibo Karasahin, Davut Sahan, Maarten Zilverschoon (46. Oguz Sener). Wissels niet ingebracht: Melvin Jongeneel, Hikmet Uysal.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com