3C (1): DFC verliest in topaffiche opnieuw van angstgegner Drechtstreek: 1-3

12 november 2009 654x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (1): DFC verliest in topaffiche opnieuw van angstgegner Drechtstreek: 1-3
DFC heeft het vanmiddag in de topper tegen Drechtstreek niet kunnen redden. De ploeg verloor met 1-3 van de koploper, die daarmee bovenaan bleef. De achterstand van DFC op de leiders groeide zo naar zes punten. De ploeg van trainer Paul Koster bleef vijfde op de ranglijst.
 
De grote titelfavoriet in de derde klasse C, WNC, morste vanmiddag tot vreugde van de concurrenten Drechtstreek en Pelikaan punten tegen De Alblas (2-2). Pelikaan klom naar de tweede plaats door Ameide te kloppen.
 
De zege van Drechtstreek was verdiend – in alle linies bleek de Papendrechtse formatie vanmiddag beter in elkaar te steken. Thuisploeg DFC miste overigens twee belangrijke middenvelders. Merijn van Groesen ontbrak wegens een schorsing (gele kaarten) en Robin Ramesar kende familieverplichtingen.
 
Met de nederlaag bevestigde DFC z´n angst voor de Papendrechters. De voorbije jaren won Drechtstreek steeds van DFC, ook in cruciale promotiewedstrijden. Vandaag was het dus niet anders.
Voor rust verliep het duel, dat uitstekend werd geleid door scheidsrechter W. van der Meer uit Terneuzen, gelijkopgaand al was Drechtstreek iets dreigender. De openingsgoal was niettemin een toevalstreffer. De DFC-defensie verkeek zich op een voorzet waarna Ricardo Heerebrand de bal eenvoudig over de lijn kon tikken: 0-1.
 
Na de hervatting kwam Drechtstreek na tien minuten al op 0-2 via Maarten Vink. DFC reageerde meteen via een gave treffer van Marvin Hooplot op aangeven van Oguz Sener die na rust Maarten Zilverschoon verving. De inspiratie die DFC uit de aansluitingstreffer kon halen, ebde na enkele minuten al weg. Peter van de Merwe kopte toen de 1-3 binnen. De wedstrijd zat daarmee meteen op slot ondanks enkele dappere maar kansloze tegenspartelingen van de zijde van de thuisploeg. (Tekst FvD)
 
Uitslagen 3C vandaag: DFC – Drechtstreek 1-3, Dubbeldam – Groote Lindt 0-1, MVV´58 – Tricht 1-0, VVAC – Streefkerk 0-2, WNC – De Alblas 2-2, Pelikaan – Ameide 3-1.
Stand: Drechtstreek 10-22, Pelikaan 10-21, WNC 9-19, De Alblas 10-17, DFC 10-16, Streefkerk 10-15, Tricht 10-14, Ameide 10-13, MVV´58 10-12, Groote Lindt 9-11, Dubbeldam 10-7, VVAC 10-4. 
 
Stand 2de periode: Pelikaan 2-6, Drechtstreek 2-6, Groote Lindt 1-3, Ameide 2-3, Tricht 2-3, DFC 2-3, Streefkerk 2-3, MVV´58 2-3, WNC 1-1*, De Alblas 2-1, Dubbeldam 2-0, VVAC 2-0. =*Winnaar 1ste periode.
 
Zaterdag 21 november: Groote Lindt – WNC.
Zaterdag 28 november: Drechtstreek – MVV´58, Groote Lindt – DFC, Streefkerk – Pelikaan, Tricht – VVAC, Ameide – WNC en De Alblas – Dubbeldam.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com