QUIZ (1): Dertien inzenders wisten het correcte antwoord: UE Sant Andreu

16 oktober 2009 850x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor QUIZ (1): Dertien inzenders wisten het correcte antwoord: UE Sant Andreu

Dertien deelnemers aan de jongste aflevering van de populaire rubriek Welke Club Speelt In Dit Stadion op deze site mailden de afgelopen dagen het goede antwoord door. Zij waren tot de terechte slotsom gekomen dat Fred van Dongen alias Don Fredo op de tribune zat bij UE Sant Andreu in het noorden van de stad Barcelona.

Over de hints die bij de opgaven stonden: de huidige voorzitter van Sant Andreu is Joan Gaspart, de voorganger van Joan Laporta als preses van FC Barcelona en zodoende ook in Nederland zeer bekend. Het verkeersbord is dat welk een spoorwegovergang aankondigt. Het kruis daarop heet een Andreas-kruis. Het stadion ligt midden in de stadswijk Sant Andreu, zoals eigenlijk alle stadions in de stad moeten staan, dichtbij de bevolking.
 
Het rood en geel van Spanje beslaat totaal drie banen – het rood en geel van Sant Andreu uit zeven verticale banen overeenkomstig de vlag van deelstaat Catalonië. Dat rood en geel overheerst ook in het logo dat verder is voorzien van een blauw zeg maar kroontje. De combinatie rood-geel-blauw staat voor fanatiek Catalaans.
 
Geen wonder dus dat de  clubnaam ook puur Catalaans is – toen Franco het nog voor het zeggen had moest de club, die in 1909 werd opgericht en dus evenals DFC eeuweling is, het tot grote ergernis van de eigen aanhang doen met de Spaans naam Sant Andres.
 
Sant Andreu is de derde club van Barcelona, na de giganten FC Barcelona en Espanyol uit de Primera. Daarna komt San Andreu dat momenteel tweede staat in de zg. Segunda B. De officiële naam van het stadion is Camp Municipal Narcis Sala.
 
Even een uitleg: na de Primera kent Spaanse een landelijke Segunda (A). Daarna volgen vier regionale divisies die Segunda B heten. In de Segunda B van San Andreu spelen behalve uit Catalonië ook clubs uit de deelstaten Balearen, Valencia en La Rioja. Een gebied ruim vijf keer zo groot als Nederland.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com