JEUGD: DFC A1 verliest bekerwedstrijd eervol van VVGZ A1: 5-1

24 oktober 2009 1056x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: DFC A1 verliest bekerwedstrijd eervol van VVGZ A1: 5-1

DFC A1 redde het vanmiddag niet bij VVGZ A1. De formatie van trainer Laurens Gerlich verloor in Zwijndrecht haar tweede groepswedstrijd in de bekerpoule met 5-1 na een 2-0 ruststand.

Niettemin was Gerlich na afloop best te spreken over zijn spelers: ,,We hebben voldoende inspiratie opgedaan om de wedstrijd van volgende week positief in te gaan´´. DFC A1 ontvangt dan voor de competitie stadgenoot Wieldrecht A1.
 
De bekernederlaag in Zwijndrecht kan absoluut niet als een schande worden beschouwd. De Zwijndrechters spelen als derde-divisionist twee afdelingen hoger dan eersteklasser DFC. In de wedstrijd was dat klassenverschil lange tijd niet zichtbaar. Door twee defensieve ongelukjes aan DFC-zijde nam VVGZ dankzij een stevig portie fortuin met 2-0 de leiding.
 
Na de hervatting bleef die stand lange tijd onveranderd. Over en weer ontstonden wat kansjes. Uiteindelijk drukte VVGZ door naar 4-0 voordat Musti Aynihan namens DFC een raak antwoord vond: 4-1. In de allerlaatste seconden bepaalde VVGZ de eindstand op 5-1.
 
Door het verlies is DFC uitgeschakeld voor plaatsing voor de eerste hoofdronde van het toernooi om de KNVB-districtsbeker, omdat hij eerder thuis verloor van GJS A1 (2-3). In november staat de laatste groepswedstrijd op het programma. DFC A1 neemt het dan op tegen hoofdklasser Dubbeldam A1.
 
 

*In de andere groepswedstrijd won Dubbeldam A1 vandaag met 5-8 bij GJS A1
Stand na vandaag: VVGZ 2-4 (6-2), Dubbeldam 2-4 (9-6), GJS 2-3 (8-10), DFC 2-0 (3-8).
Programma 21 november: Dubbeldam – DFC, VVGZ – GJS.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com