Antieke interland-foto Jubileumboek DFC slaat aan in de vaderlandse pers

11 oktober 2009 1220x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Antieke interland-foto Jubileumboek DFC slaat aan in de vaderlandse pers

De afgelopen dagen is DFC landelijk volop in het nieuws geweest, meldt DFC´s co-voorzitter Ger Hüsen trots.

Hij licht toe: ,,In het DFC Jubileumboek 125 staat een actiefoto afgebeeld van de eerste Nederland – België-interland uit 1905. Men is er altijd vanuit gegaan dat er slechts een elftalfoto van dit Nederlands Elftal was, maar geen spelmoment.´´
 
,, Deze opzienbarende ontdekking heeft veel teweeg gebracht. Johan Derksen heeft de foto afgelopen vrijdagavond op RTL7 vergroot vertoond in het tv-programma Voetbal International. Arie Heijstek heeft radio-interviews gehad en de redactie van Holland Sport (VPRO-tv) heeft bij mij geïnformeerd. Alle landelijke bladen hebben hier zaterdag aandacht aan besteed. Als oud-archivaris Sim van der Kloet dit nog eens geweten had… De foto komt in het voetbalmuseum in Middelburg. Ons archief blijft toch uniek´´. (tekst fvd)
 
*Bijgaand het stuk uit het AD van 10 oktober mee en de originele foto.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com