3C (2): Sterke openingsfase bezorgt DFC eerste thuiszege in de competitie

3 oktober 2009 1284x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Sterke openingsfase bezorgt DFC eerste thuiszege in de competitie

Door Peter de Roo

De eerste thuiszege van het seizoen is voor DFC binnen. Na het succes bij VVAC van vorige week wonnen de Dordtenaren vanmiddag met liefst 5-2 van Pelikaan. Toch één van de promotie-kandidaten in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal.

Veel zo niet alles dankte de thuisclub aan een uiterst sterke openingsfase. Binnen tien minuten leidde DFC al comfortabel met 2-0. Een grote bijdrage daaraan leverde Merijn van Groesen, die als regisseur op het middenveld het spel uitstekend verdeelde.
 
Zodoende kon Maarten Zilverschoon al in de eerste minuut van de streekderby de 1-0 aantekenen. Nauwelijks zeven minuten later volgde de tweede Dordtse treffer door Ibo Karasahin. Met de veilige marge van twee doelpunten zat de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium op slot.
 
De betere kansen waren in het vervolg weer voor DFC, maar het elftal hinkte op twee gedachten: de voorsprong verder uitbouwen of solide verdedigen? Pelikaan kwam er in de eerste helft in elk geval totaal niet aan te pas.
 
Na de hervatting veranderde het wedstrijdbeeld enigszins. Na de rode kaart van Martijn Verhoeff van Pelikaan, die de doorgebroken Merijn van Groesen van de sokken liep, moest Pelikaan met tien man verder. De rode overtreding hielp Pelikaan overigens totaal niet, want  Robin Ramesar scoorde de 3-0 uit de vrije trap. De vierde DFC-goal was een ‘wonderschoon’ eigen doelpunt van Wesley Neeskens, die opgejaagd door Ibo Karasahin zijn eigen doelman Timo Epping op ongelukkige wijze passeerde.
 
Met de 4-0 na ruim vijftig minuten spelen leek er voor DFC nog een grotere overwinning in het verschiet te liggen. Echter met een man minder op het veld, zette Pelikaan alsnog de achtervolging in. Dat leidde tot twee doelpunten uit vrije trappen van Erik Zwaan en Wesley Neeskens.
 
Nadat invaller Oguz Sener en Ibo Karasahin namens DFC nog twee goede kansen niet konden benutten, was vervolgens het slotakkoord voor Robin Ramesar, die zijn tweede doelpunt van de middag aantekende. Met als gevolg een 5-2 eindstand.
 
DFC-Pelikaan 5-2 (2-0). 1. Maarten Zilverschoon 1-0, 9. Ibo Karasahin 2-0, 47. Robin Ramesar 3-0, 54. Wesley Neeskens (eigen doelpunt) 4-0, 58. Erik Zwaan 4-1, 80. Wesley Neeskens 4-2, 83. Robin Ramesar 5-2. Scheidsrechter: Roman Bussem (Dordrecht). Rode kaart: Martijn Verhoeff (Pelikaan).
 
Opstelling DFC: Mehmet Tokul; Davey Bommel, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam; Merijn van Groesen, Erik Vos, Robin Ramesar (90. Marcel van Nes); Ibo Karasahin (83. Michel Schwarz), Marvin Hooplot, Maarten Zilverschoon (65. Oguz Sener).
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com