3C (2): Imponerende prestatie DFC*Koploper WNC met 0-1 geklopt

10 oktober 2009 706x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Imponerende prestatie DFC*Koploper WNC met 0-1 geklopt

DFC verrichtte vanmiddag een indrukwekkende prestatie door de koploper in de derde klasse C, WNC, in eigen huis te verslaan. Het werd 0-1 na een boeiend en spannend duel.

De triomf mag zonder meer worden gerangschikt in de categorie  succes door ijzersterk teamwerk.
De eindstand was reeds bij rust bereikt. De enige en dus winnende goal kwam van het hoofd van middenvelder Merijn van Groesen die halverwege de eerste helft het net vond.
 
Hoewel iedereen bij DFC een dik compliment verdiende, komt doelman Mehmet Tokul (zie foto-inzet) voor een extra erevermelding in aanmerking. Hij verrichtte zowel voor als na de rust enkele schitterende reddingen onder meer door op haast onmogelijke wijze een inzet uit de bovenhoek te tikken. ,,Hij heeft ons echt op de been gehouden´´, aldus een verheugde en trotse elftalleider Cees van Woerkom na afloop.
 
Bij DFC stond de verdediging weer als een huis – er werd amper wat weggegeven. Ook het middenveld draaide goed ondanks het ontbreken van Robin Ramesar die vanwege vier gele kaarten aan de kant moest blijven. Ook spits Oguz Sener miste het duel. Hij kreeg afgelopen week te horen dat hij voor vier wedstrijden was geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen Ameide. DFC´s voorhoede van vanmiddag gaf eveneens een prima visitekaartje af. De WNC-defensie had de handen vol om de aanvalsstoten te pareren.
 
DFC eindigde het duel overigens met tien man. Invaller Dennis Raaymakers kreeg een kleine tien minuten voor tijd de rode kaart te zien. Maar na afloop overheerste terecht de vreugde over DFC´s derde zege op rij die deze keer geschraagd was op collectieve inzet, knokken voor elkaar.
 
De triomf in het verre Waardenburg zal ongetwijfeld een diepe indruk maken bij de overige plpoegen in de derde klasse C. Per slot gelden de Waardenburgers, die pas vorige week de koppositie overnamen van De Alblas, als de grote favoriet voor titel en promotie.
 
Door de derde successievelijke overwinning klom DFC naar het zogeheten linkerrijtje, wat vooral in mentaal opzicht van groot belang is. Eerder werden VVAC en Pelikaan al overtuigend geklopt. Komende zaterdag wacht DFC opnieuw een zware maar niet onmogelijke opgave. Dan wordt thuis de derby gespeeld tegen Dubbeldam. (Tekst Fred van Dongen)
 
Scoreverloop WNC – DFC 0-1. 22m Merijn van Groesen 0-1. Bijzonderheid: Rode kaart Dennis Raaymakers (DFC).

Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Davey Bommel, Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Merijn van Groesen, Erik Vos, Marcel van Nes (80m Dennis Raaymakers), Maarten Zilverschoon (60m Coskun Altintas), Marvin Hooplot, Ibo Karasahin (75 m Michel Schwarz).

*Zie ook de blog van Don Fredo op diens hyves: Spaanse petje af voor de Jongens van cees

http://don-fredo.hyves.nl/  (evt kopiëren en plakken)

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com