3C (2): DFC wint knotsgekke derby tegen Dubbeldam in minuut nr.99

17 oktober 2009 847x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): DFC wint knotsgekke derby tegen Dubbeldam in minuut nr.99

Door Peter de Roo

De stadsderby tegen Dubbeldam kan niet anders worden omgeschreven als een knotsgek duel. Uiteindelijk won DFC met 3-2, maar of dit ook verdiend was, is nog maar de vraag. Vooral in de duels en de afvallende bal waren de gasten de betere partij. Zowel in de eerste helft als na hervatting.
 
In de slotfase van het duel kende DFC bovendien het probleem, dat doelman Mehmet Tokul vanwege een hamstringblessure noodgedwongen de wedstrijd moest beëindigen. Alle spelers waren door rood-en-wit in deze fase al vervangen, zodat veldspeler Robin Ramesar de honneurs onder de lat waarnam. En met verve, want met twee uitstekende reddingen belette hij dat Dubbeldam er met een overwinning, of tenminste een gelijkspel vandoor kon gaan.
 
In de eerste helft was er in de stadsderby sprake van een bijzonder vlakke wedstrijd. Dubbeldam was zondermeer de betere ploeg, maar na de 0-1 van Mark Groen in de 4de minuut van de wedstrijd hinkte het elftal op twee gedachten. Consolideren of de voorsprong uitbreiden? In de 32ste minuut kwam dit de Dubbeldammers duur te staan. Een inleidende actie van Marvin Hooplot leverde een kansrijke positie op voor Robin Ramesar op, die geen seconde bedenktijd nodig had om de 1-1 op het scorebord te zetten.
 
Na rust waren de rollen enigszins omgedraaid. Niet dat DFC veruit het betere elftal was, maar toch er was meer druk op de defensie van Dubbeldam. Vooral de inbreng van Michel Schwarz leverde de bezoekers de nodige problemen op. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk voor de thuisclub. En met het inbrengen van Davut Sahan deed trainer Paul Koster een gouden greep. Nauwelijks tien seconden in het veld scoorde de invaller voor Maarten Zilverschoon de 2-1. De strijd leek gestreden, maar in de 85ste minuut doelpuntte Dubbeldam toch uit het niets, na een hoge bal in het strafschopgebied, die precies op het hoofd van Ali Sedaghet belandde.
 
Met 2-2 was DFC zondermeer tevreden geweest. Zeker nadat doelman Mehmet Tokul na een hamstringblessure noodgedwongen het veld diende te verlaten. Met tien man was het uiteindelijk zaak om het gelijkspel vast te houden. Echter in de extra tijd, die in de tweede helft liefst een kwartier duurde, kende DFC het geluk dat Michel van Kampen verkeerd terugspeelde op zijn doelman Marlon Huijser (na het opjagen van Ibo Karasahin), zodat de zege alsnog aan de Reeweg-Oost bleef: 3-2.
 
DFC-Dubbeldam 3-2 (1-1). 4. Mark Groen 0-1, 32. Robin Ramesar 1-1, 75. Davut Sahan 2-1, 85. Ali Sedaghet 2-2, 90+9. Michel van Kampen (eigen doelpunt) 3-2.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul (82. Robin Ramesar), Davey Bommel (61. Marcel van Nes), Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam; Robin Ramesar, Erik Vos, Merijn van Groesen (46. Michel Schwarz); Ibo Karasahin, Marvin Hooplot, Maarten Zilverschoon (75. Davut Sahan).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com