3C (1): DFC pakt tweede zege op rij*Hoogvlieger Pelikaan met 5-2 geklopt

3 oktober 2009 1183x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (1): DFC pakt tweede zege op rij*Hoogvlieger Pelikaan met 5-2 geklopt

Door Fred van Dongen

DFC pakte vanmiddag z´n tweede competitiezege. Thuis werd het favoriete Pelikaan – dat voor aanvang de tweede plaats deelde in de derde klasse C – met 5-2 verslagen. Bij rust leidde DFC al met 2-0.

Alle drie ploegen (De Alblas, Streefkerk en Pelikaan) die na vorige week bovenaan stonden, verloren vandaag. Daardoor kon WNC dat met 2-3 won bij Dubbeldam de leiding overnemen van De Alblas dat thuis fors verloor van Tricht (1-5). DFC klom naar de zevende plaats.

DFC startte overweldigend tegen Pelikaan. Al na een minuut rondde Maarten Zilverschoon een pass van Merijn van Groesen fraai af: 1-0. Zeven minuten later lag de tweede treffer achter de Pelikaan-doelman. Deze keer was Ibo Karasahin na prima voorbereidend werk van Marvin Hooplot succesvol: 2-0.
 
Vlak na rust moest Pelikaan met tien man verder. Martijn Verhoeff trok de doorgebroken Merijn van Groesen even buiten de zestien onderuit en kon met rood vertrekken. DFC´s Robin Ramesar verzilverde de vrije trap fraai: 3-0. De vierde DFC-treffer werd door Pelikaan zelf gescoord, een regelrechte blooper: 4-0.
 
DFC nam toen wat gas terug waardoor Pelikaan via een vrije trap van Erik Zwaan even kon terugkomen (4-1). Wesley Neeskens herhaalde dit kunststukje even later  – ook uit een vrije trap van net buiten de zestien: 4-2. Toen vond DFC het te gortig en was het Robin Ramesar die met de 5-2 het duel op slot gooide. Overigens liet DFC´s doelman Mehmet Tokul zich met een aantal knappe reddingen weer van de sterke kant zien.
  
Op de zege van DFC viel niets af te dingen. De ploeg heeft nadat vorige week al werd gewonnen bij VVAC (2-3) de smaak duidelijk te pakken. Komende zaterdag reist de formatie van trainer Paul Koster naar Waardenburg voor de confrontatie met de nieuwe koploper WNC.
 
*Uitslagen 3C vandaag: DFC – Pelikaan 5-2, Drechtstreek – Streefkerk 3-2, Dubbeldam – WNC 2-3, Groote Lindt – Ameide 1-1, MVV´58 – VVAC 3-0 en De Alblas – Tricht 1-5.
*Stand: WNC 5-12, De Alblas 5-10, Drechtstreek 5-10, Streefkerk 5-9, Pelikaan 5-9, MVV´58 5-8, DFC 5-7, Tricht 5-5, Dubbeldam 5-4, VVAC 5-4, Ameide 5-4, Groote Lindt 5-2.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com