Praagse Prijsvraag: Zeven winnaars*Tsjechische clubshirts voor Cees en Marvin

19 september 2009 777x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Praagse Prijsvraag: Zeven winnaars*Tsjechische clubshirts voor Cees en Marvin

De Praagse Prijsvraag van Fred van Dongen heeft zeven goede oplossingen opgeleverd. ´Don Fredo´ verbleef de voorbije dagen in de Tsjechische hoofdstad op pakweg 200 meter van het stadion van Viktoria Zizkov. Het is één van de oudste clubs van Tsjechië, werd opgericht in 1903 en is dus maar 20 jaar jonger dan DFC.

Viktoria Zivkov kent dezelfde roodwitte clubkleuren als DFC en bivakkeert momenteel in de tweede Tsjechische liga (vergelijking Jupiler League). Daarin speelde het onlangs thuis tegen een andere vermaarde club: Dukla Praag. Die club leek na de val van het communisme in 1989 in staat van ontbinding maar is thans bezig aan de revival.
 
De prijsvraag leverde ook een aardig kijkje op in de hobby´s van DFC-leden. Zo mailde co-coach Ronald van Pelt van DFC2, tevens vermaard keeper: ,,Op een van mijn vele voetbaltochten in het buitenland heb ik ook ooit eens voor dit stadion gestaan. Als ik in het buitenland ben ga ik ook vaak bij stadions kijken in de buurt. Zo’n 3 jaar geleden voetbalde in het stadion op de foto Viktoria Zizkov. Ik kan mij nog herinneren dat op de lange zijde van het stadion (het deel dat niet overdekt was) de naam Viktoria Zizkov met rood en wit gekleurde stoeltjes stond.´´ Perfect gesignaleerd en weergegeven Ronald!
 
Fotograaf Michel Sterrenberg van Dordt-Centraal die ook regelmatig wedstrijdfoto´s levert aan de website van DFC, kwam via de geschiedenis-link achter de identiteit van de bedoelde club. ,,Begon ooit de victorie niet in Alkmaar? FK Viktoria Zizkov´´, mailde Michel het correcte antwoord.
 
Cees van Woerkom, leider van DFC1, kwam al snel op de juiste naam. ,,Dit is stadion van FK Viktoria Zizkov. Beetje manager van DFC1 weet dat!´´, aldus Cees. Andere inzenders met het goede antwoord: Marvin Hooplot (´FK Viktoria Žižkov natuurlijk´), Kevin de Regt, Henny Smaal en Erik Vos (´Is het antwoord op de prijsvraag toevallig FK Viktoria Žižkov?´). Nee Erik, helemaal niet toevallig.
 
,,Wetende dat er heel wat juiste oplossingen waren ben ik vrijdagmorgen maar naar de Winkel van Viktoria gestapt. Daar heb ik maar wat prijsjes gekocht voor een zacht prijsje. Zaterdagmorgen nadat de inzendingstermijn was verstreken , heb ik geloot voor wie wat zou krijgen´´, aldus Fred van Dongen.
 
De loting leverde het volgende resultaat op: Cees van Woerkom (origineel shirt van Viktoria maat L wat bij slanke Cees perfect zal passen), Marvin Hooplot (ook origineel shirt van Viktoria  – maat XL en maar duimen dat het de lange spits past), Michel Sterrenberg (mini-clubshirtje), Ronald van Pelt (officiële zomerse coach-hoed van Viktoria), Kevin de Regt (petje), Erik Vos en Henny Smaal (sleutelhanger).
 
De prijzen zijn, voor zo ver de winnaars present waren, vanmiddag uitgereikt door Fred van Dongen in de bestuurskamer van DFC. Cees was zeer verguld met de spontane en onverwachte uitbreiding van zijn shirts-verzameling; Michel Sterrenberg reageerde nadat hij zijn mini-shirtje had ontvangen met ´dat zijn dag niet meer stuk kon´.
 
Marvin Hooplot krijgt z´n shirt later – de student aan de TU Eindhoven die zich de voorbije week een nieuw kapsel heeft laten aanmeten, moest na de wedstrijd tegen Streefkerk meteen aan het werk in Rotterdam. Ronald was al weg en moet dus nog even geduld hebben en dat geldt ook voor Kevin en Henny. De Viktoria-sleutelhanger voor Erik komt via pa Ton.
 
Fred van Dongen alias Don Fredo: ,,Volgende maand ben ik in Camp Nou. Maar dat lijkt me een wel erg makkelijke voor een prijsvraag. Ik zal kijken of ik een andere Spaanse prijsvraag kan verzinnen´´.
 
***Meer info over Praag en Viktoria is o.m. te vinden op de weblog van Don Fredo: http://don-fredo.hyves.nl/ (evt kopiëren en plakken).
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com