Het Derde terug op aarde*Eerste verlies DFC3 na bijna twaalf maanden

28 september 2009 974x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Het Derde terug op aarde*Eerste verlies DFC3 na bijna twaalf maanden

Na bijna een jaar lang geen nederlaag geleden te hebben vond DFC 3 afgelopen zaterdag zijn Waterloo in Drechtstreek 4. De thuisploeg won verdiend met ruime cijfers 5-1.

DFC startte niet scherp. Drechtstreek had voorin een aantal snelle technische spelers die het de verdedigers knap lastig maakten. Binnen 20 minuten keek DFC zodoende tegen een 2-0 achterstand aan.

Coaches Wessel en Mario grepen in en brachten Tijmen in voor Jelle. Met wat kleine omzettingen hoopten de mannen van Het Derde weer grip te krijgen op de wedstrijd. Niets was minder waar. Drechtstreek ging door waar het mee bezig was en kreeg veel mogelijkheden om de score uit te breiden.
 
Keeper Danny zorgde ervoor dat de score niet voor rust werd opgevoerd. Hij was alleen kansloos bij een snelle uitbraak van Drechtstreek:  3-0. Iets voor rust deed DFC eindelijk wat terug. Maarten Janssen (foto-inzet) rondde een aanval af met een geplaatst schot, 3-1.
 
In de rust vielen er duidelijke woorden. Er werd afgesproken ´er kort op te zitten´ en veel strijd te leveren. In de eerste minuten van de tweede helft was dit duidelijk zichtbaar. DFC zette druk en iedereen bleef goed in zijn positie lopen. Drechtstreek bleef echter rustig loeren op de counter.
Na tien minuten in de tweede helft kwam die er ook. De buitenspelval werkte niet en dat betekende 4-1. Het verzet van DFC-zijde was gebroken. De thuisploeg scoorde nog één keer maar had de score verder uit kunnen breiden als de spitsen wat scherper waren geweest. Het Derde kwam niet verder dan een afzwaaier van 25 meter van Conan. Volgende week een nieuwe kans voor de mannen van DFC3, dan wacht IFC2.

Opstelling DFC3: Danny Lee;Danny Kamp, Jelle Cové (25m Tijmen Bruning), Tomas Nuijten, Steven Kalis; Rik van Hemert (50m Ferhat Canli), Maarten Janssen, Mario Ghidini, Maurice Kalis; Conan Wilhelmus en Firat Kaynar.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com