DFC2 (1): Winst overschaduwd door opstootje in slotfase*Drie rode kaarten

24 september 2009 967x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 (1): Winst overschaduwd door opstootje in slotfase*Drie rode kaarten

DFC2 blijft in de reserve derde klas volop meedraaien in de top van het klassement.  Vanmiddag werd in een wat tumultueus duel met 2-3 gewonnen bij Pelikaan4. Omdat de koplopers Alblasserdam2 en Wieldrecht3 het vandaag lieten afweten, is de ploeg van de coaches Johan Mol en Ronald van Pelt gestegen naar een gedeelde tweede plaats.

Mol beschikte ´door allerlei afzeggingen´ bij aanvang over een selectie van slechts twaalf man. Hij zag zijn ploeg matig starten. Gelukkig stak Pelikaan in die fase evenmin in goeden doen. Niettemin kwam de thuisploeg op voorsprong door alert te reageren op een afgeslagen bal. Good-old Erik Bouwens wees Het Tweede na een half uur weer de juiste weg door de 1-1 binnen te koppen. Daarna nam DFC het duel in handen, kreeg het ook kansen maar bleef het bij rust toch 1-1.
 
Na de hervatting begon Het Tweede voortvarend. Dat leidde tot treffers van Sabit Kayhan en Erik Bouwens (weer met het hoofd): 1-3. Die voorsprong was terecht. Pelikaan kwam na een half uur terug in de wedstrijd (2-3) maar ook daarna bleven de betere kansen voorbehouden aan DFC2 dat evenwel regelmatig weigerde de wedstrijd via een vierde treffer op slot te gooien.
 
Bij DFC2 raakten de centrumverdedigers Ruben Schot en Michael Nieboer geblesseerd. Ze werden vervangen door resp. Maarten Janssen en Ferhat Canli. ,,Die jongens hadden eerder op de dag met DFC3 verloren maar meldden zich toch als wissels bij ons. Ze verdienen een compliment voor die instelling´´, aldus Johan Mol.
 
In de slotfase trok de arbiter overigens drie keer rood. Bij DFC moesten Louisiano Trinidad en Sabit Kayhan voortijdig onder de douche – een speler van Pelikaan kon hun om dezelfde reden gezelschap gaan houden. Aanleiding was een ernstige overtreding op Louisiano.
 
De poppen waren toen aan het dansen. Diverse spelers gingen zich op onhandige wijze met de situatie bemoeien. In plaats van een sussende kreeg dit een escalerende werking, waardoor de scheidsrechter drie keer rood moest trekken. Johan Mol hekelde het gedrag van enkele van zijn spelers: ,,Ik ben dat gedrag onderhand spuugzat. Je mag voor elkaar opkomen maar moet niet gaan hakken´´.
 
Opstelling DFC2: Danny Peters, Danny Haksteen, Ruben Schot (Maarten Janssen), Michael Nieboer (Ferhat Canli), Willem Opmeer (Steve Rokette), Louisiano Trinidad, Hikmet Uysal, Stephan van Beusekom, Erik Bouwens, Sabit Kayhan, Robbie Korn.
 
***Meer foto´s van Babs van Beusekom op: 

http://picasaweb.google.nl/DFC2.2009 (evt kopiëren en plakken)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com