DFC 3 zet perfecte reeks voort met 6-3 overwinning op Heerjansdam 6

20 september 2009 574x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 3 zet perfecte reeks voort met 6-3 overwinning op Heerjansdam 6

DFC 3 mag zich nog minimaal een week de trotse lijstaanvoerder van de reserve vierde klasse noemen. ,,De ploeg won met 3 doelpunten verschil op het splinternieuwe kunstgrasveld van DFC van Heeransdam6 (6-3), maar kroop door het oog van de naald´´, meldt onze verslaggever Maurice Kalis.

In de openingsfase was Het Derde op zoek naar een wijze om de strijd op het middenveld te winnen. Dat was mede de verdienste van de gasten, die met een verdedigend ingesteld middenrif begonnen aan het treffen met de ploeg van Mario en Wessel. De rommelige eerste helft ging voortdurend heen en weer wat resulteerde in twee doelpunten voor DFC (Conan en Maarten) en twee doelpunten voor Heerjansdam: 2-2.
 
Na de theepauze kwam Heerjansdam beter uit de startblokken. DFC werd op de eigen helft teruggedreven maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Echter, Danny Lee die een uistekende wedstrijd keepte, ging in de 60ste minuut onverwacht in de fout en dit werd genadeloos afgestraft door de spits van Heerjansdam (2-3). DFC schrok wakker en binnen vijf minuten maakte Rifat de gelijkmaker. Toen het vizier eindelijk op scherp stond bij Het Derde was DFC in de laatste vijftien minuten superieur aan de tegenstander.
 
Het slotakkoord was dan ook eenrichtingsverkeer voor DFC met hier en daar een laffe counter van Heerjansdam die de uitblinkende Tijmen met twee vingers in de neus keer op keer onschadelijk maakte. Een kruiselings schot van Rifat betekende na een half uur spelen in de tweede helft de 5-3 en de oude rot Marco Franken strafte de overtreding op Rifat net voor het einde echter af door uit zijn vrije trap schitterend te scoren.
 
 
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com